Prajitura cu miere si nuci

Ingrediente: 1 lingurinta bicarbonat, 6 linguri miere de albine, 500 g faina, 6 linguri ulei, drojdie, sare, dulceaţa, nuci, zahar, margarina.

Mod de preparare: Drojdia cu putin zahar se lasa la cald. Se amesteca mierea cu bicarbonatul, apoi sunt puse intr-o cratita si se lasa la foc mic, pana se topesc. Se adauga faina, uleiul, drojdia inmuitata si sarea.

Se framanta si se lasa o jumatate de ora. Impartim in doua aluatul, intindem doua foi pe care le ungem cu dulceata, apoi adaugam nuca pisata si zahar. Fiecare foaie se ruleaza, nu prea strans, si se asaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace timp de 45 de minute. Se taie bine calda. Pofta buna.
 



31 Martie 2011

Vizualizari: 11768

Voteaza:

5.00 / 5 din 1 voturi.

Comentarii (1)

  • ioana haitchiPostat la 2011-08-31 08:58

    Reteta aceasta e un fel de prajitura "Greta Garbo". E foarte buna insa atentie mare: e foarte grea la stomac. Se recomanda a se manca foarte putin. Pofta buna!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Aboneaza-te la newsletter Retete de post