Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata Mareste imaginea.
Tort de post cu mousse de ciocolata 11 Martie 2015


Durata totala: 2 ore 30 minute

Portii: 12


Tort de post cu mousse de ciocolata - tort usor de facut, aspectuos si foarte gustos.

Ingrediente:
  • Blat - 150gr faina alba
  • 15gr cacao neagra
  • 1/2lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1praf de sare
  • 70gr indulcitor Green Sugar
  • 50ml ulei vegetal
  • 125ml apa rece
  • 1lingurita extract de vanilie
  • 1/2lingurita otet de mere Mousse de unt de arahide - 1conserva lapte de cocos
  • 4linguri unt de arahide
  • 2linguri indulcitor Green Sugar
  • 1/2lingurita extract de vanilie Mousse de avocado si ciocolata - 2 avocadobine copti
  • 100gr ciocolata neagrade post
  • 2linguri cacao neagra
  • 100gr indulcitor Green Sugar
  • 1lingurita extract de vanilie
  • 1praf de sare
  • 3-4linguri lapte de cocos
  • 1lingura ulei de cocos Glazura de ciocolata - 70gr ciocolata neagrade post
  • 2lingurite ulei de cocos Clementine confiate - 2 clementine mici
  • 1/2cana indulcitor Green Sugar
  • 1/2cana apa
Instructiuni:

Blat 1. Blat de ciocolata: faina, cacaoa, bicarbonatul si sarea intr-un bol. Adaugati restul ingredientelor si amestecati rapid, doar pana la omogenizare, nu mai mult. Cu cat amestecati mai mult cu atat bicarbonatul se va activa si se vor forma acele gauri inestetice in blat. 2. Turnati blatul intr-o forma de tort cu diametrul de 18cm tapetata cu hartie de copt si coaceti la 180C pentru 20-30 minute sau pana trece testul scobitorii. 3. Lasati blatul sa se raceasca in tava. Tot in aceasta tava veti monta si tortul asa ca nici nu e nevoie sa mai scoateti blatul din forma. Doar treceti cu un cutit pe margini pentru a desprinde blatul de laturile formei si nivelati blatul daca considerati necesar. De asemenea, tot acum puteti insiropa blatul usor, eu insa am sarit acest pas caci blatul mi s-a parut suficient de umed. Mousse de unt de arahide 1. Puneti conserva de lapte de cocos la frigider peste noapte. A doua zi, desfaceti conserva si scurgeti lichidul, apa de cocos. Transferati crema de cocos, partea solida, intr-un bol si mixati cu un mixer electric pana devine pufoasa. Adaugati Green Sugar (zaharul), vanilia si untul de arahide si mixati bine. Transferati amestecul intr-un pos si turnati crema prin posul in centrul blatului, lasand marginile libere pentru a fi umplute cu mousse. Evident, puteti acoperi blatul in intregime, dar eu am vrut sa obtin o taietura interesanta. Mousse de ciocolata si avocado: 1. Combinati toate ingredientele in vasul robotului de bucatarie. Mixati pana obtineti o crema fina, onctuoasa. Turnati crema (turnati e mult spus, caci crema obtinuta e groasa, ca un ganache batut) peste mousse-ul de unt de arahide si nivelati tortul bine. Dati la rece peste noapte. Glazura de ciocolata 1. Topiti ciocolata cu uleiul de cocos pe baie de aburi sau la microunde. Lasati ciocolata sa vina la temperatura camerei si turnati peste tort. Decorati dupa preferinta si serviti tortul de la rece. Clementine confiate 1. Taiati clementinele felii subtiri. Combinati apa cu Green Sugar intr-un vas si dati in clocot. Adaugati feliile de clementine si fierbeti-le in sirop pentru 10-15 minute. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca apoi scurgeti clementimele bine si asezti-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul preincalzit la 190C pentru 10-15 minute sau pana feliile incep sa se caramelizeze usor. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet apoi folositi ca decor. Tot drept decor, dar si pentru textura, am folosit un mix de alune si migdale. Sursa: www.pastry-workshop.com

Green Sugar Cooking

11 Martie 2015

Vizualizari: 13169

Voteaza:

5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post