Salate de cruditati

Salate de cruditati Mareste imaginea.

Salatele de cruditati sa nu lipseasca in nici o zi! Si de preferat numai cu zeama de lamaie, mai rar cu otet, si acela sa fie diluat cu apa!

 

Faceti salate combinand orice legume si zarzavaturi va ies in cale, nu prea multe deodata, dar in fiecare zi altfel. Mergeti pe combinatii de culori, daca sunt prea multe de culoare verde puneti niste accente portocalii (morcovi taiati sau rasi), negre (masline), sau rosii (ardei, rosie, ceapa rosie, sfecla rosie cruda taiata marunt sau rasa).

 

Multi adauga cu succes uneori si felii de mere, de portocale, sau cateva stafide...

 

Sare f. putina, sau chiar deloc, zeama de lamaie face sa nu se simta lipsa sarii.

Daca aveti, folositi sare de mare.

 

Un efect grozav in salatele dvs. il au algele, pe care le puteti gasi uscate, la pungi, prin piete pe la punctele cu produse naturiste. Cu circa 20 minute inainte ca salata sa fie gata, luati cateva alge si le puneti la inmuiat intr-o farfurie intinsa cu putina apa. Algele vor absorbi apa, si devenind moi si putin crocante, le puteti taia la marimea dorita, preferabil cu foarfeca.  Apoi le adaugati in salata.

 

(Tot cu foarfeca dvs, care nu trebuie sa lipseasca din bucatarie, se taie bine multe alte verdeturi, sau chiar feliile de portocale in cubulete mici de ex.pentru salata de fructe, fara a umple fundul de lemn cu pretioasa zeama)

 

Ulei deasemenea cat mai putin in salate. Se poate suplini cu avocado (dar sa nu fie prea crud), curatat de coaja si taiat bucatele. Daca fructul de avocado ni se pare cam tare, il mai lasam cateva zile sa se maturizeze si deci sa devina mai uleios.

 

Ceapa si usturoiul (chiar in cantitati mici daca va feriti de miros) sa fie nelipsite.

 

Uneori mai puteti adauga salatelor si 1-2 cartofi fierti si taiati felii. Merge si putin orez fiert, nelipicios.

 

In zilele cu dezlegare la peste, faceti o salata de cruditati astfel combinata si adaugati in ea  niste sardele sau ficat de peste cu ulei cu tot (din conserva). Adaugati zeama de lamaie; de sare nu e nevoie, amestecati bine si... sa-mi spuneti cum a fost! Nu mai aveti nevoie de alta mancare. Doar de paine (de preferat neagra sau graham adevarat). 

 

Foarte repede veti gasi combinatiile care va plac cel mai mult, si va asigur ca in felul asta puteti tine un post intreg, fara a mai gati altceva. Nu e sanatate curata?

 

Cu multa placere, de la Mariana.

09 Februarie 2012

Vizualizari: 26091

Voteaza:

Salate de cruditati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post