Supa de ceapa

Supa de ceapa Mareste imaginea.

Ingrediente: 5 cepe, 2 linguri de ulei, 1 lingura cu faina, 7 felii de paine prajita in cuptor, 500 ml apa, patrunjel, piper, sare.

Mod de preparare: Ceapa se caleste in ulei, la foc mic. Cand s-a rumenit, se adauga faina si se amesteca pentru cateva minute. Se adauga apa si se lasa pe foc timp de 25 de minute. Apoi se adauga patrunjelul si crutoanele.

.

18 Februarie 2010

Vizualizari: 35308

Voteaza:

Supa de ceapa 5.00 / 5 din 1 voturi. 3 review utilizatori.

Comentarii (3)

  • Maria Maria Postat la 2011-09-05 08:08

    Reteta nu este prea reusita,chiar daca respectam toti pasii.Privitor la ceea ce a spus Ioana,nu cred ca cineva ar putea consuma ceapa cruda,in cantitati mai mari,intrucat nu se poate.Astfel,incercam sa o adaugam in mancarurile noastre,chiar daca de multe ori,nu respectam principiile unei mese sanatoase. Si cand aproape orice aliment din ziua de astazi este 'contaminat', sa spun asa,nu cred ca o ceapa cultivata natural in gradina si adaugata intr-o supa ar putea sa ne afecteze sanatatea asa cum o fac altele(sucuri,mezeluri,fast-food).Aceasta este opinia mea:)

  • CORINA GEORGIUPostat la 2011-02-13 17:53

    pai....in Ardeal cam toate mancarurile(traditionale) au in componenta cpa prajita & faina (rantasul)...asta nu-nseamna ca suntem mai bolnavi decat ceilalti compatrioti sau mai rau, murim mai repede! Dimpotriva!!!

  • ioana haitchiPostat la 2010-08-24 02:59

    De ce nenorociti aceasta minune a naturii numita ceapa, prin prajire si fierbere? In acest caz, nu mai ramane nimic din proprietatile ei curative. Ceapa consumata in stare naturala, intareste, fortifica celula umana. Prin prepararea ei in modul descris mai sus, nu facem decat sa ne imbuibam cu ulei (uleiul rafinat din comert este cancerigen), cu glucidele din faina si cu alte glucide si cereale din paine. Patrunjelul crud adaugat la sfarsit, mai salveaza ceva din aceasta reteta.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post
    • Supa de ceapa Supa de ceapa

      Ceapa se caleste in ulei, la foc mic. Cand s-a rumenit, se adauga faina si se...

    • Tocana manastireasca Tocana manastireasca

      Tocana manastireasca - o reteta de post, usor de pregatit, asa cum este gatita...

    • Pilaf cu urzici Pilaf cu urzici

      Pilaf cu urzici - o reteta usor de pregatit in Postul Pastilor, perioada ce se...