Trigoane cu nuci

Trigoane cu nuci Mareste imaginea.
Trigoane cu nuci 21 Iunie 2012


Timp preparare: 15 minute

Timp de gatit:

Durata totala: 30 minute

Portii: 6


Trigoane cu nuci este un desert care se pregateste foarte usor. Nu trebuie evitat in perioadele de post si se cere a fi recomandat.

Ingrediente:
  • ½ kg foi de placinta
  • 1 lingura mare de miere
  • 1 lingurita scortisoara
  • ½ ceasca zahar
  • 1 ½ ceasca pesmet
  • 1 ½ ceasca nuca macinata.
Instructiuni:

Fierbem 200 ml apa cu mierea si zaharul, vreme de 5 minute. In acest sirop adaugam nucile, pesmetul si scortisoara. Taiem foile de placinta in fasii late de 7 cm si le ungem cu ulei. Adaugam o lingura de umplutura in capatul fiecarei fasii şi impachetam in zig-zag pana ajungem la capatul fasiei. Apoi punem trigoanele intr-o tava unsa cu ulei si le coacem timp de 15 de minute, pana se rumenesc. Cei care nu sunt dornici de un desert foarte dulce, le pot servi dupa ce s-au copt. Insa ele se pot servi insiropate cu un sirop obtinut dintr-o ceasca de zahar, trei linguri de miere si putina scortisoara – care se fierb vreme de 5 minute.

21 Iunie 2012

Vizualizari: 18787

Voteaza:

Trigoane cu nuci 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE

Aboneaza-te la newsletter Retete de post