Anemia

Anemia Mareste imaginea.

AYURVEDA SI ANEMIA
Anemia este cunoscuta in Ayurveda sub numele de Pandu Roga. Este una dintre cele mai importante si foarte frecvente afectiuni datorata deficientei dietetice. Aceasta este legata de pachaka sub dosha de pitta. Pachaka este responsabila pentru asimilarea corespunzatoare a alimentelor digerate. Daca acest proces se deregleaza, atunci mineralele din alimentele, in special fierul, nu se asimileaza in mod corespunzator. Acest lucru duce la anemie. Fierul este necesar pentru a produce hemoglobina, care la randul ei se afla in compozitia globulelor rosii responsabile de a transporta oxigenul de la plamani la toate celulele din organism.

Anemia feripriva nu este o boala ci un sindrom care are la baza una sau mai multe cauze:

- aport insuficient de fier prin dieta inadecvata (vegetarieni, gravide care au o alimentatie saraca in fier si nu iau suplimente cu fier) sau afectiuni digestive care impiedica absorbtia fierului (boala celiaca, aclorhidria, rezectii gastroduodenale)

- necesar cerscut de fier (in sarcina, in perioada lactatiei, in perioada de crestere la copii, adolescent si in special la sugari)

- pierderi cronice de fier prin sangerari mici si repetate de cauza: digestiva (ulcer gastroduodenal, varice esofagiene, colita ulceroasa, hemoroizi, cancer, paraziti, hernie hiatala, polipi sau diverticuli intestinali), urinara (litiaza renala, cancer), genitala (sangerari menstruale foarte abundente, nasteri sau avorturi repetate, fibrom uterin), pulmonara (hemoptizii in TBC, cancer pulmonar), hematologica (tulburari de hemostaza, hemoglobinuria paroxistica nocturna), medicamentoasa (aspirina si ibuprofenul pot produce sangerari gastrointestinale atunci cand sunt luate in cantitati excessive), persoanele cu episoade frecvente de epistaxis (hemoragie nazala)

Pacientii cu anemii feriprive usoare pot sa nu prezinte simptome, iar daca anemia este accentuata, simptomele pot fi: respiratie greoaie, slabiciune, lipsa rezistentei la efort si oboseala, dificultati de concentrare, dureri de cap, irascibilitate, ameteala, tegumente palide, uneori (mai rar) tahicardie, unghii fragile, buze crapate.

Plantele ayurvedice utilizate in caz de anemie sunt :

Punica granatum (Rodie) - asigura formarea unor hematii sanatoase (antianemic) datorita continutul bogat in substante bioactive (fier, vitamina C, vitamina K si acid folic) care sunt implicate in absorbtia fierului si sinteza hemoglobinei.

Rubia cordifolia (Manjistha) - este un detoxifiant eficient sustinand eliberarea toxinelor de la nivelul ficatului, pancreasului, splinei si altor organe in sange si apoi eliminarea lor din organism. Sustine eliminarea toxinelor si din sistemul limfatic.

Tinospora cordifolia (Guduchi) - are proprietati hepatoprotectoare, revin la normal enzimele hepatice si concentratia de bilirubina serica. Creste capacitatea de autoaparare a organismului la infectii. Regenereaza celulele β-pancreatice sustinand reglarea glicemiei serice.

Curcuma amada (Amada, mango ginger) - complexul de fitonutrienti neutralizeaza radicalii liberi si mentin nivelul normal al enzimelor antioxidante, protejand astfel organismul de procesele oxidative, degenerative si imbatranire prematura. Sustine apetitul, echilibrarea digestiei, a secretiei biliare, a tranzitului intestinal si eliminarea toxinelor din colon.

Emblica officinalis (Amla) - pulberea din fructe de Amla are un continut foarte ridicat de vitamina C si alti fitonutrienti esentiali in sustinerea sistemului imunitar prin formarea de globule albe si anticorpi care sunt implicati in lupta impotriva infectiilor bacteriene sau virale. Vitamina C favorizeaza absorbtia fierului din intestin.Datorita compozitei, fructele au proprietati antioxidante puternice, protejand organismul de stresul oxidativ si procesele degenerative. De asemenea sustine digestia si procesul de detoxifiere.

Toate aceste remedii naturale au fost folosite in realizarea unui produs ayurvedic sub forma de comprimate cunoscut pentru efectele sale antianemice, cresterea vitalitatii, longevitatii si sanatatii intregului organism si pentru actiunea sa antioxidanta si imunomodulatoare. Societatea STAR INTERNATIONAL MED IMPEX S.R.L  produce suplimentul alimentar, 100% natural, marca AYURMED, GLOBY FORTE.

Este un antianemic natural prin aportul de vitamine si minerale implicate in absorbtia fierului si sinteza hemoglobinei de catre organism asigurand un numar de hematii optim pentru transportul de oxigen la nivelul tesuturilor si celulelor. De asemenea este asigurat depozitul de fier si alte elemente la nivelul ficatului si splinei pentru procesul de formare a hematiilor in caz de necesitate.

Aportul de vitamina C favorizeaza absorbtia fierului la nivelul intestinului subtire, creste rezistenta organismului impotriva infectiilor prin echilibrarea sistemului imunitar si mentinerea numarului leucocitelor din sange. Acidul ascorbic sustine vindecarea ranilor, regenerarea tesuturilor, participa la sinteza fibrelor de colagen, a cartilajelor si oaselor si scade colesterolul sanguin.

Complexul de substante din plante este un antioxidant eficient in neutralizarea radicalilor liberi protejand organismul de stresul oxidativ, procesele degenerative si imbatranirea prematura.

Fitonutientii sustin apetitul, echilibrarea digestiei, echilibrarea secretiei biliare, tranzitului intestinal si eliminarea pe cale naturala a toxinelor din colon.

De asemenea este sustinuta mobilizarea toxinelor de la nivelul ficatului, pancreasului, splinei si altor organe in sange si apoi eliminarea lor din organism.

GLOBY FORTE contribuie la sanatatea si vitalitatea intregului organism (ameliorarea starilor de oboseala si epuizare) prin sutinerea procesului de detoxifiere si de refacere a numarului de hematii din sange.
 

Pe aceeaşi temă

02 Martie 2016

Vizualizari: 1694

Voteaza:

Anemia 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

anemia

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE