Cat de importanta este igiena bucala?

Cat de importanta este igiena bucala? Mareste imaginea.

Afectiunile cavitatii bucale pot fi un bun indicator al carentelor de minerale si vitamine din corpul nostru, pe de o parte, iar pe de alta, pot fi semnalul de alarma pentru o igiena necorespunzatoare.

O igiena eficienta, corect efectuata, a cavitatii orale contribuie in mod direct la inlaturarea microbilor care pot ajunge din cavitatea bucala in fluxul sanguin, asigurand astfel protectia pentru sanatatea intregului organism.

Specialistii atrag atentia asupra importantei deprinderii unei rutine in ceea ce priveste ingrijirea corecta a gurii – dinti, gingii si limba -, inca din perioada copilariei. Ignorarea acestei rutine si neglijenta pot constitui, in afara unor probleme de ordin estetic, puncte de plecare pentru grave probleme de sanatate: ulcer gastric, tomoboza, infarct miorcadic, meningita, diverse complicatii in perioada de sarcina, diferite afectiuni dermatologice, etc.

Asigurarea unei igiene orale corecte reprezinta una dintre masurile majore de prevenire a acestor afectiuni, alaturi de adoptarea unui regim de viata sanatos, care sa includa: o nutritie echilibrata, bazata pe fructe si legume, un consum cat mai redus de zahar si a produselor din zahar, renuntarea la fumat si reducerea consumul de alcool.

Pentru asigurarea igienei orale, piata ofera o multitudine de produse. Avand in compozitie uleiuri esentiale diluate si extracte din plante, gama Vectorident, realizata de producatorul spaniol, Laboratoarele Vectem, va oferta protectia si ingrijirea de care aveti nevoie. Produsele VECTEM sunt disponibile in retelele de farmacii din intreaga tara.

VECTORIDENT pasta de dinti cu fluor si extract de plante

Pasta de dinti Vectorident contine fluor si o combinatie de extract de plante asemanatoare solutiei Vectorident. Ingredientele sale lupta impotriva cariilor, tartrului, placii dentare si protejeaza gingiile.

Pasta de dinti lasa un gust placut si o respiratie proaspata datorita esentelor de plante continute.

Folositi 1cm de pasta de dinti Vectorident pe o periuta uscata. Puteti clati apoi cu 4 picaturi de solutie Vectorident dizolvata intr-o jumatate de pahar cu apa. Solutia Vectorident poate fi utilizata dupa fiecare masa.

Precautii:

Pentru copiii sub 6 ani utilizati o cantitate de pasta de dinti Vectorident de marimea unui bob de mazare sub stricta supraveghere pentru a evita ingestia produsului. In caz de aport suplimentar de fluor din alte preparate, consultati medicul stomatolog.

Cantitatea de pasta de dinti Vectorident continuta de un flacon este suficienta pentru aproximativ 200 de utilizari. Este suficienta pentru 6 luni de utilizare zilnica si pentru 2 luni de utilizare de 3 ori pe zi.

Tub cu 75 ml pasta de dinti

VECTORIDENT solutie

Apa de gura – ingrijirea dintilor si a gingiilor

Vectorident Solutie este o apa de gura concentrata avand in compozitie uleiuri esentiale diluate in apa. Tonifica gingiile si reduce placa bacteriana fara colorarea, ingalbenirea sau demineralizarea dintilor. Combate respiratia urat mirositoare, ofera gust placut si senzatie de curat si prospetime. Nu contine zahar. Poate fi folosita dupa fiecare masa, precum si dupa periajul dintilor, curatand zonele unde periuta de dinti nu poate ajunge. Lasa un miros si gust placut, proaspat, aromat. Utilizata dupa fiecare masa ajuta la protectia dintilor si gingiilor.

Mod de utilizare:
Intr-o jumatate de pahar cu apa adaugati 4 picaturi de solutie Vectorident. Clatiti gura de 3-4 ori pana la terminarea dilutiei obtinute. Nu inghititi. Puteti aplica produsul diluat strict local cu ajutorul unui tampon de vata fixat pe un betisor. Poate fi utilizata si pentru copii sub stricta supraveghere si numai dupa obtinerea dilutiei.

Cantitatea continuta de flaconul de solutie Vectorident este suficienta pentru aproximativ 250 utilizari (3-4 clatiri/utilizare). Usor de transportat oriunde. Suficienta pentru 3 luni de utilizare de 3 ori pe zi. Pentru alte proceduri stomatologice ce privesc dezinfectia la nivelul cavitatii bucale sunt suficiente 2 picaturi de Solutie Vectorident dizolvate intr-o jumatate de pahar cu apa.

Flacon cu 50 ml solutie

Produsele din gama Vectorident, sunt disponibile la Farmacia Tei si pe www.elefant.ro.

Vectorident face parte din gama de produse ale Laboratorului Vectem S. A., Spania.

Mai multe detalii privind gama produselor Vectem, gasiti pe site-ul www.vectem.ro si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/vectem.

12 Septembrie 2014

Vizualizari: 2405

Voteaza:

Cat de importanta este igiena bucala? 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE