CURCUMIN Articulatii sanatoase si flexibile

CURCUMIN Articulatii sanatoase si flexibile Mareste imaginea.

Articol sponsorizat

Articulațiile organismului uman permit efectuarea diverselor activități zilnice. Este foarte important pentru calitatea vieții noastre ca ele să se afle într-o stare optimă de funcționare. Intrucât nu dispun de terminații nervoase, cartilajele nu pot transmite semnale decât atunci când este prea tarziu si încep să se erodeze. În acel moment apare inflamația și se resimt dureri.

Ce este Curcuminul?
Curcuma longa cunoscuta si sub denumirea de turmeric este o planta perena, din familia ghimbirului, originara din India. Initial aceasta a fost folosita in scop culinar, fiind unul dintre cele mai pretioase condimente. Ulterior a fost utilizata si in scop medicinal datorita efectelor benefice asupra sanatatii organismului uman. Substantele active ale radacinii de curcuma, curcuminoidele, au remarcabile virtuti antioxidante si antiinflamatorii cu efecte benefice in diverse afectiuni inflamatorii precum artritele. Dar spre deosebire de antiinflamatoarele clasice nu provoaca efecte secundare.

Potentialul substantelor active ale turmericului, respectiv curcuminul, a fost si continua sa fie evidentiat de multiplele studii efectuate in decursul ultimilor ani. Curcuminul se detaseaza in topul celor mai puternici antiinflamatori si antioxidanti naturali, fara a avea efecte adverse asupra organismului.

Ce este Artrita?
Artrita este o afectiune inflamatorie articulara, cu peste 100 de forme, dintre care, cele mai cunoscute sunt osteoartrita, artrita reumatoida si guta.

Ca orice afectiune inflamatorie, artrita se poate agrava cu varsta si totodata poate provoca aparitia altor focare de inflamatii in organism. Este esential sa se trateze afectiunile inflamatorii de orice natura pentru a se evita exacerbarea durerilor provocate de acestea si mai cu seama pentru imbunatatirea calitatii vietii (durerea ne impiedica sa ne bucuram pe deplin de viata).

Datele statistice consemneaza ca in Europa, Romania fiind inclusa in aceasta statistica, sunt peste 150 de milioane de indivizi afectati de boli inflamatorii articulare. In randul femeilor cu varste intre 20 si 50 de ani, aceste afectiuni sunt mai frecvente decat in randul barbatilor din aceeasi categorie de varsta.

Osteoartrita (OA) are ca efecte lezarea cartilajului si a osului la nivelul articulatiilor, fiind insotita de durere si rigiditate la nivelul capsulei articulare. In decursul timpului, diversele studii au relevat ca administrarea suplimentelor care contin curcumin au dus la amelioarea semnificativa a simptomelor acestei afectiuni. Eficienta acestora egaleaza tratamentele cu medicamentele de sinteza, dar fara afectele adverse specifice acestora.

Studii Curcumin
In studiul "A randomized, pilot study to assess the efficacy and safety of curcumin in patients with active rheumatoid arthritis" coordonat de Chandran B si Goel A (2012), curcuminul a fost net superior antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS), medicamente standard pentru artrita, la cele mai multe masuratori de eficienta. Si aceasta, fara sa prezinte niciuna dintre reactiile adverse care insotesc atat de des terapiile medicamentoase.

Studiul a aratat totodata ca, atunci cand are un nivel superior de absorbtie, curcuminul ataca direct sursa problemei, inflamatia.

Curcumin C3 Extract echivalent a 8000mg produs de Cosmo Pharm are numeroase benficii pentru sanatatea organismului uman.

BENEFICII
Protejeaza si sustine sistemul imunitar si diviziunea celulara normala.

Antiinflamator natural – reduce inflamatiile din organism.

Puternic antioxidant, actioneaza impotriva efectelor radicalilor liberi la nivelul intregului organism si intarzie procesele naturale ale imbatranirii.

Protejeaza si sustine sanatatea aparatului cardiovascular, a sistemului nervos si a articulatiilor.

Reduce durerea si discomfortul de la nivelul articulatiilor afectate.

INDICATII
Artrite reumatoide
Osteoartrite
Guta
Tendinite
Bursite

 

21 August 2017

Vizualizari: 1340

Voteaza:

CURCUMIN Articulatii sanatoase si flexibile 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE