Darul maicilor de la Nera: trusa de vara din bagajele de vacanta

Darul maicilor de la Nera: trusa de vara din bagajele de vacanta Mareste imaginea.

Vara și-a deschis larg brațele să ne primească. E încărcată de flori, zâmbete și promisiuni. Frumuseţile naturii sunt mici iubiri care ne conduc la marea Iubire, Hristos, căci toate împrejurul nostru sunt picături ale dragostei lui Dumnezeu. Pentru a păstra bucuria sănătății nu trebuie decât să iubim. E acea dragoste despre care Sfinții Părinți vorbesc atât de des și pe care lesne o putem împărtăși printr-un gest, printr-un cuvânt, printr-un zâmbet și chiar printr-un leac dăruit celuilalt, aproapelui. Dragostea e o masă a raiului la care suntem invitați permanent și necondiționat, dar și cea mai înaltă rugăciune. Și întrucât laboratorul de sănătate verde produce din plin, maicile de la Mănăstirea Nera ne dăruiesc, cu dragoste, bunătăţi și leacuri pentru vară.

Ce facem dacă ne arde soarele, dacă răcim bine după o baie în mare sau la piscină, dacă țânțarii ne stau pe-aproape, dacă ne este tare, tare sete? Dar cu transpirația excesivă, pielea deshidratată sau digestia deficitară? Ori poate avem de susținut examene în această perioadă, noi sau copiii noștri - cum ne întărim organismul? Pentru toate acestea avem soluții: produsele naturiste manufacturate de maici în laboratorul „Sfinții Doctori fără de arginți” al Mănăstirii Nera. E înțelept să aveți mereu la îndemână o trusă fitoterapeutică care să vă fie de un real ajutor vara, fie că sunteți acasă, fie că plecați în călătorii de serviciu sau în concedii.

Iată ce nu trebuie să lipsească din „farmacia de vară” a oricărei familii:

Tincturile Nera Plant (de propolis; Hepato-complex; Detoxi-complex; Digesto-complex; Laxo-complex – și cele pentru pentru diabet, afecţiuni ale prostatei și aparatului genital, dacă este cazul); Bitterul Nera Plant. Acestea sunt potrivite pentru tulburările digestive, dar și pentru înțepăturile de insecte și răni (cea de propolis). Tinctura de propolis este foarte eficientă și pentru durerile de gât. Se pun câteva picături într-o linguriță de miere sau pe o bucățică de pâine.

Siropurile Nera Plant: Tonic vitaminizant; Calmiplant; Echinofruct forte. Excelente pentru perioadele în care aveți examene, ele pot fi și ingredientul unor răcoritoare sănătoase și tămăduitoare. E de preferat să ni le preparăm în casă, adăugând și din oțeturile Nera Plant. Se pot dilua în apă minerală, în apă de izvor sau în ceai. Ne vom astâmpăra astfel setea, bucurându-ne de toată savoarea plantelor aromatice, vom căpăta energie și vom trata și unele afecţiuni care ne supără.

Oțeturile Nera Plant: de mere şi miere; de mere cu cătină; Adipstop; Hepatodren se pot consuma diluate în apă, în ceai sau în sucuri naturale, înaintea meselor, dar și în salate şi mâncăruri, după gust. Ele se administrează astfel: câte 1 linguriţă (pentru copii) sau câte 1-3 linguri (pentru adulţi) de 3 ori pe zi, în timpul sau înaintea meselor. În cazul arsurilor solare, se aplică compresii locale cu oțet de mere și miere, diluat cu puțină apă. Și în cazul mătreții și căderii părului s-a dovedit eficient, dacă se adaugă în apa pentru clătit.

Uleiurile Nera Plant de: salvie; busuioc; sunătoare; cimbrişor şi oregan sunt potrivite pentru salate și aromatizarea mâncărurilor ușoare. Dacă aveți probleme de sănătate, ele se administrează înainte de masă, potrivit cu indicațiile de pe etichetă. Extern, le putem folosi și pentru masaj și hidratarea pielii. Uleiul Nera Plant de salvie s-a dovedit un excelent tonic fizic şi mental pentru cei care au de susținut examene sau, pur și simplu, trec printr-o perioadă mai solicitantă la serviciu. Combate stările de oboseală fizică şi mentală sau nervozitate. El este potrivit și pentru afecţiunile cronice ale căilor biliare, transpirație nocturnă, diabet, gingivită, afte și abcese dentare. Cum se consumă? În regim obişnuit de viaţă, 1-2 linguriţe de ulei în salate, mâncăruri sau la prepararea produselor de panificaţie, iar intern, câte 1 linguriţă de 2-3 ori/zi, înaintea meselor principale, pentru persoanele suferinde.

Cremele Nera Plant: cu propolis, cu gălbenelele; cu pelin și Cicatris sunt „bune de pus pe rană”. Hidratante, tonifiante și regeneratoare, ele și-au dovedit eficiența în cazul arsurilor solare, înțepăturilor de insecte și rănilor cicatrizate. Gălbenelele au un puternic efect antiinflamator, reîmprospând tenul ofilit și menținând un bronz frumos și sănătos. Crema cu pelin este potrivită mai ales pentru suprafețe iritate, răni, eczeme, furunculoză, erupţii cutanate, dar și pentru tenul gras.


Cosmeticele Nera Plant sunt recomandate pentru îngrijirea zilnică a pielii și a părului și pentru combaterea transpirației excesive:

- Săpunurile lichide Nera Plant cu extracte de: busuioc,, gălbenele, cătină și salvie. Cel din urmă e foarte eficient contra vergeturilor și transpirației excesive.

- Săpunurile solide cu lavandă, mentă, pelin, propolis, scorţişoară, cacao şi salvie;

- Loțiunile Nera Plant pentru păr și pentru ten - ajutoare vitaminizante de nădejde.


Trusele Nera Plant pentru răceală și pentru imunitate

Pentru urgențe, mai recomandăm:

Uleiurile esențiale de lavandă, mentă, eucalipt. Fac minuni în cazul arsurilor.

Plante pentru infuzii: menta – combate diareea; florile de mușețel - ajută la eliminarea gazelor intestinale și e utilă în cazul gastritei hiperacide și a ulcerului gastric; florile de tei - eficiente pentru nevroze, anxietate, insomnii, agitație, dureri de cap;

Pentru neașteptatele dureri de dinți, mestecați unul sau două cuișoare (condiment) cu dintele afectat.

Soluții pentru kilogramele în plus și afecţiunile sistemului digestiv

Dacă ați adunat câteva kilograme în plus, oțetul Nera Plant Adipstop a fost gândit să vă vină în ajutor. Cu ardei iute, cicoare, gălbenele, păpădie, senna, urzică și inflorescențe de soc, el accelerează arderea grăsimilor, fiind recomandat în cazul metabolismului leneș, obezității, celulitei, dar și constipaţiei. Ardeiul iute este „focul”grăsimilor din corp. Cu proprietăţi laxative, florile de soc ajută la eliminarea apei din ţesuturi, inhibând, pe termen lung, apetitul alimentar. Pentru aceleaşi motive se recomandă în constipaţiile de natură nervoasă.

Pentru colita de fermentație, colici abdominali, inapetență, afte și stomatite, foarte potrivit este uleiul Nera Plant de busuioc. Acesta stimulează digestia, este antiseptic pulmonar şi cicatrizant. Dacă vă confruntați cu gastrită hiperacidă, ulcer gastric, afecțiuni ale sistemului hepatobiliar, hematoame şi herpes zoster, inflamaţii ale intestinului gros, hemoroizi, dureri reumatice, dismenoree şi depresie, un ajutor de nădejde este uleiul Nera Plant de sunătoare. Dacă, din nefericire, v-ați ales și cu arsuri (chiar și solare), el le va grăbi vindecarea, căci are efecte cicatrizante şi dezinfectante. E bine de știut că sunătoarea calmează și durerile provocate de luxaţii, entorse și hematoame.

Recomandăm oţetul Nera Plant de mere cu cătină în cazul infecţiilor, afecţiunilor hepatice, gastrointestinale și renale, aterosclerozei, convalescenţei, anemiei, afecțiunilor oculare, reumatismului și supraponderabilității. Fructele de cătină sunt foarte potrivite pentru tratarea afecţiunilor stomacului şi ale duodenului, dar și în tulburările nervoase, sterilitate, carenţe de vitamine şi de minerale.

Oţetul Nera Plant de mere şi miere este un ajutor neprețuit. Energizant, antibacterian și un bun tonic digestiv, îl recomandăm în alergii, migrene, insomnii, nivel crescut al colesterolului, probleme de digestie, urticarie, dureri musculare şi articulare.

Dacă știți că vă supără ficatul sau bila, e bine să încercați oțetul Nera Plant Hepatodren. Cu frunze de anghinare, sunătoare, șovârv, gălbenele, sulfină, păpădie, țintaură și semințe de armurariu, el favorizează digestia grăsimilor și eliminarea toxinelor din organism. Un adevărat pansament gastric, eficient în balonări, digestie lentă, colite spastice, gastrite şi ulcer gastro-duodenal, dischinezii biliare şi enterocolite e tinctura Nera Plant Digesto-complex. Dacă la acestea se adaugă constipaţie, colici și spasme abdominale, mai potrivită e tinctura Nera Plant Laxo-complex.

La început de vară, putem face și o cură cu cireșe, dacă ne confruntăm cu gastrită, hepatită cronică, colite de fermentație, constipaţie sau obezitate. În plus, ea ne va aduce un plus de energie, ne va tonifia organismul și ne va îndulci viața. Știați că cireșele amare au proprietăţi extraordinare în prevenția cancerului de rinichi, prostată și vezică urinară?

Ajutoare pentru perioadele cu examene, oboseală cronică și insomnii

Suntem prinși în perioada examenelor și cunoaștem că orice proces de învăţare e mai greoi în perioada verii. De asemenea, în răstimpul de după examene ne putem confrunta cu un sindrom de oboseală cronică mai greu de recuperat. Dar Nera Plant are soluţii şi pentru surmenajul intelectual. Prin plăntuţele pe care le conţine, Siropul Nera Plant Calmiplant echilibrează starea fizică și mentală în condițiile solicitante şi ajută la îmbunătățirea somnului. Salcâmul, de pildă, este foarte bun în tratarea migrenelor. Verbina are puternice efecte tonice, îndepărtează stările de tristețe şi ajută la refacerea psihică rapidă. Salvia, lavanda, sunătoarea, roiniţa şi păducelul sunt alte „ingrediente” ale acestui medicament dulce.

Siropul Nera Plant Tonic vitaminizant e un adevărat coktail din bunătăţile naturii: coacăze-negre, măceșe, afine, fructe de aronia şi de cătină, porumbe şi zmeură. Siropul Nera Plant Echinofruct forte revigorează organismul prin mineralizare şi vitaminizare şi creşte rezistenţa la efortul fizic şi psihic. Dintre ingrediente amintim măceșul, un puternic antibiotic natural. Fructele sale conțin cantități uriaşe de vitamina C (de 100 de ori mai multă decât în portocale), dar şi vitamine, precum A, B1, B2, B3, E, K, P, PP şi minerale. Tot pentru aceste perioade mai solicitante din viață vă recomandăm trusa Nera Plant pentru imunitate, ca să vă refaceți puterile.

Știm, e vară! Dar ghiciți: de se-ntâmplă să răciți, să nu deznădăjduiți! Vă sărim în ajutor, c-un "prospect tămăduitor": trusa Nera Plant pentru răceală. Ea conține două tipuri de siropuri - Gripinstop și Multiplant, trei tincturi - de propolis, de tei și de soc și un ceai care susține buna funcționare a aparatului respirator. Veți simți cum căile respiratorii vi se eliberează, febra vă scade, tusea vă părăsește și vocea vi se tonifică.

Dacă acționați rapid, de la primele simptome, puteți opri evoluția bolii. Fiecare dintre produsele trusei se utilizează conform prescripțiilor de pe etichetă. Trusa Nera Plant pentru Răceală se poate administra concomitent cu Trusa Nera Plant pentru Imunitate. Ultima tonifică organismul prin mineralizare şi vitaminizare și se recomandă pentru imunitate scăzută, stres, anemie, dar și pentru creşterea rezistenţei la efort fizic şi psihic. Ea conține două tipuri de sirop - Tonic vitaminizant și Echinofruct forte, dar și trei tincturi: de propolis, de echinacea și imuno-complex și un ceai tonic imunitar.

Cum să ne descurcăm cu înțepăturile de insecte?

Cu țânţarii nu ne putem împrieteni. Îi vom menţine la o distanţă respectuoasă dacă vom atârna în fereastră crenguţe de soc. De asemenea, nu le place nici mirosul de cuişoare, busuioc, anason şi eucalipt. Se recomandă folosirea uleiurilor esenţiale din aceste plante, fie prin ungerea pielii pe zonele expuse, fie prin aprinderea unor candele. Știați că frunzele de tomate sunt adevărate arme împotriva ţânţarilor? Celor care au fericirea de a locui la curte, le recomandăm ca în faţa ferestrelor să planteze câteva tufe de roşii.

Dacă totuși au reușit să ne atace, împotriva muşcăturilor dureroase şi supărătoare putem folosi pătrunjel proaspăt. Frunzele se spală sub jet de apă rece şi se zdrobesc bine-bine, până ce apare sucul verde. Se aplică pe zona afectată şi se bandajează cu un tifon. Pansamentul trebuie schimbat la două-trei ore, de câteva ori pe zi. Un alt remediu: amestecăm, în părţi egale, frunze zdrobite de pătlagină şi coada-şoricelului, aplicăm pe zona afectată și bandajăm, de asemenea, cu tifon, pe care-l schimbăm de două-trei ori pe zi. Și compresele cu frunze de busuioc pot trata înțepăturile de insecte. Pentru eficiență maximă, maicile vă recomandă să aplicați local tinctură Nera Plant de propolis, apoi cremă de pelin.

În anotimpul fierbinte, ne dorim să ne simţim uşori, să putem fi activi de dimineaţa până seara, să ne putem bucura de soare şi de căldură. Iată câteva sfaturi pentru o vară liniștită și frumoasă:

Iubiți, gândiți frumos și mâncați sănătos!

Împrieteniți-vă cu fructele și legumele proaspete. La micul dejun puteți consuma și fructe uscate, seminţe (nuci, migdale, alune, caju etc.) sau combinaţii ale acestora.
Mâncați alimente care conțin mai puține proteine animale şi grăsimi.

Găsiți-vă timp pentru cel puțin 30 de minute de mişcare în fiecare zi: ciclism, înot, jogging, gimnastică, tenis sau un sport de echipă. Alegeți ce vi se potrivește. Beneficiile vor fi uriaşe: inima vă va fi mai sănătoasă și mai puternică, tonusul muscular va crește, circulaţia vi se va îmbunătăți, digestia va fi mai bună și nu veți mai obosi atât de ușor. În plus, veți fi mai optimişti și veți găsi mai uşor soluţii la problemele zilnice. Şi toate acestea, fără medicamente, fără doctori, doar dând organismului ceva de care are foarte multă nevoie: mişcare.

Nu uitaţi de hidratare atunci când temperaturile sunt foarte ridicate. Purtaţi pălărie de soare și protejaţi-vă pielea cu loţiuni naturale.

Faceți-vă timp să vorbiți cât mai des cu Dumnezeu, prin rugăciune.

Împliniți în fiecare zi ceva pentru oamenii în mijlocul cărora trăiți. Veți simți o mare mulțumire și veți primi putere și ajutor pentru îndatoririle dumneavoastră.
Vara este un bun prilej să avem mai multă grijă de ceilalți – și nu doar de cei dragi. Fiecare om este „un drag” al nostru dacă descoperim în el ceea ce-l face vrednic de iubire și dăruit de Dumnezeu. Să ne amintim mai des ceea ce ne-a spus Hristos: «Tot ceea ce ați făcut oamenilor, Mie mi-ați făcut». Iar dacă mai aveți nevoie de motive, iată încă unul: nimeni nu se bucură decât regăsindu-se în altcineva. Nu este pe pământ o bucurie mai mare decât aceea de a te regăsi în altcineva, pentru că atunci simți că tot ceea ce ai trăit și ai acumulat în decursul vieții tale nu este o minciună. Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul Său ca să avem zi de zi lângă noi prezența Sa vie. Prin urmare, o dovadă a iubirii noastre pentru Domnul este iubirea noastră pentru aproapele.


 

Pe aceeaşi temă

28 Iunie 2016

Vizualizari: 1325

Voteaza:

Darul maicilor de la Nera: trusa de vara din bagajele de vacanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE