De ce trebuie sa folosim sucurile verzi?

De ce trebuie sa folosim sucurile verzi? Mareste imaginea.

Sucurile verzi au devenit extrem de populare în lumea celor interesaţi de sănătatea lor! Ele sunt extrem de uşor de preparat, fiind alcătuite din fructe organice crude, frunze verzi şi apă. In pofida simplităţii lor, sucurile verzi oferă nenumărate beneficii nutriţionale care conduc la un stil de viaţă mai sănătos. Printre acestea se numără scăderea în greutate, creşterea energiei, reducerea poftelor alimentare, curăţarea pielii şi multe altele.

Zece motive pentru a bea sucuri verzi

1. SUNT BOGATE ÎN SUBSTANŢE NUTRITIVE. Toate ingredientele din sucurile verzi sunt crude, şi deci mai bogate în substanţe nutritive. Temperaturile înalte folosite pentru gătitul alimentelor distrug multe substanţe nutritive. Sucurile verzi sunt extrem de bogate în vitamine, minerale, antioxidant, substanţe antiinflamatorii, fitonutrienţi, fibre, apă şi multe altele!

In plus, ele sunt pline de clorofilă, o substanţă similară chimic cu hemoglobina din sângele uman. Prin urmare, consumul de sucuri verzi nu este toarte diferit de o transfuzie regeneratoare de sânge.

2. SCĂDERE ÎN GREUTATE: Dacă încerci să slăbeşti, vei fi plăcut surprins să afli că sucurile verzi te pot ajuta enorm în această direcţie. Ele conţin foarte multă apă şi sunt pline de frunze verzi, din care poţi mânca oricât fără a te îngrăşa. In plus, sunt foarte bogate în fibre care te vor ajuta să te simţi sătul şi îţi vor reduce poftele alimentare.

3. DETOXIFICARE. Corpul nostru încearcă în mod natural să îşi elimine toxinele, dar expunerea excesivă la acestea încetineşte automat funcţia sistemului de detoxificare a organismului. Din fericire, tu îţi poţi ajuta corpul să se detoxifice şi să îşi elimine toxinele care te fac să te îngraşi şi îţi pun în pericol sănătatea. Tu te poţi detoxifica (şi trebuie să o faci), purificându-ţi astfel corpul, dacă doreşti să trăieşti o viaţă mai bună şi mai îndelungată. După ce foloseşte substanţele nutritive din alimentele consumate, corpul trebuie să elimine resturile nedigerate şi deşeurile rezultate în urma procesului de digestie. Fără un proces adecvat de eliminare, hrana nedigerată se poate acumula, lăsând toxinele şi deşeurile să se acumuleze în organism. Sucurile verzi sunt foarte bogate în fibre alimentare, nişte substanţe absolut necesare pentru curăţarea organismului, pentru tonifierea sistemului digestiv şi pentru eliminarea toxinelor.

4. O SĂNĂTATE OPTIMĂ ŞI VIBRANTĂ.
Un corp sănătos este vibrant, plin de energie şi de viaţă! Personal, am convingerea că alimentaţia naturală şi sănătoasă reprezintă marele secret al frumuseţii interioare şi exterioare. Atunci când consumi alimente crude şi naturale, tu începi să arăţi şi să te simţi automat mai bine şi mai tânăr. Dacă substanţele nutritive din alimente îţi menţin celulele curate şi sănătoase, tu începi să străluceşti literalmente, indiferent de vârstă. Fiinţele umane au fost create pentru o dietă alcătuită predominant din fructe, legume, seminţe şi nuci. Atunci când primeşte aceste alimente naturale şi sănătoase, corpul nostru înfloreşte, căci dispune de toate substanţele nutritive necesare pentru a-şi elimina toxinele şi pentru a arăta mai frumos. Atunci când începi să bei sucuri verzi, una din primele schimbări la care vei asista se referă la calitatea pielii tale. Alimentaţia naturală şi stilul de viaţă sănătos pot elimina multe semne ale trecerii anilor, ridurile, petele datorate procesului de îmbătrânire etc., conducându-te la o „a doua tinereţe". Pielea tinde să devină suplă, iar acneea dispare. Ochii devin mai strălucitori. Cercurile vineţii dispar, iar albul ochilor redevine curat. In restul corpului, celulele se regenerează la rândul lor, conducând la o mai bună funcţionare a organelor.

5. UŞOR DE DIGERAT. Sucurile verzi sunt mult mai uşor de digerat şi de metabolizat decât alimentele solide. Simplul fapt că „mănânci” zilnic cantitatea necesară de legume şi fructe nu îţi garantează automat faptul că vei obţine toate substanţele nutritive de care ai nevoie pentru a te bucura de sănătate şi de bunăstare. Există foarte mulţi oameni care nu pot digera eficient hrana solidă, motiv pentru care nu pot asimila substanţele nutritive din aceasta. Sucurile verzi (care, aşa cum le spune şi numele, au o formă lichidă) sunt mult mai uşor de metabolizat. De fapt, aceste sucuri delicioase sunt atât de bioactive încât substanţele lor nutritive încep să fie absorbite de organism încă din gură!

6. ÎMBUNĂIĂŢIREA DIGESTIEI. Diera americană standard (SAD) modernă a condus la nenumărate probleme digestive, între care arsurile la stomac, refluxul acid, colita, boala lui Crohn şi sindromul colonului iritabil, ca să numim doar o mică parte din acestea. Cauza celor mai multe probleme digestive este slaba producţie a acidului clorhidric din stomac. Dacă stomacul nu produce suficient acid în timpul procesului de digestie, o bună parte din hrana consumată trece nedigerată prin tractul digestiv, dând naştere la gaze, balonare şi alte tulburări digestive. Când alimentele nedigerate se acumulează şi formează o placă pe pereţii intestinali, ele pregătesc premisele pentru instalarea bolii. Alimentele procesate, consumul excesiv de gluten şi de proteine, alimentele prăjite şi alte grăsimi nesănătoase sunt principalele motive care stau la baza acestor probleme digestive. Dat fiind că sucurile verzi sunt foarte bine procesate, sistemul digestiv nu mai are foarte mult de lucru, iar corpul poate extrage mai uşor substanţele nutritive de care are nevoie pentru o sănătate optimă.

7. HIDRATARE. Buna hidratare conferă energie şi asigură funcţionarea optimă a creierului, muşchilor, sistemului digestiv şi sistemului imunitar. Deshidratarea poate fi extrem de periculoasă. Băuturile răcoritoare carbogazoase şi cafeaua, alimentele procesate şi fumatul - toate deshidratează corpul. Cea mai bună modalitate de a-ţi
da seama cât de hidratat sau de deshidratat eşti constă în a-ţi verifica urina. Dacă aceasta este transparentă sau foarte deschisă la culoare, înseamnă că eşti bine hidratat. Situaţia se deteriorează atunci când urina capătă o culoare galbenă foarte intensă (aceasta arată că nu bei suficientă apă). Este uşor să uităm să bem apă din cauza vierii toarte ocupate pe care o ducem. Unora nu le place gustul apei, dar aceasta este absolut esenţiala pentru un corp sănătos şi funcţional.

8. SUNT PUR ŞI SIMPLU DELICIOASE.
Gustul dulce al fructelor din sucurile verzi contracarează gustul frunzelor verzi, dând naştere unui gust general foarte plăcut. Foarte mulţi oameni cate strâmbă din nas când văd pentru prima dată un suc verde devin dependenţi de acesta după ce îl gustă! Chiar şi copiilor le place acest gust.

9. SUNT UŞOR DE PREPARAT. Timpul de preparare este de cel mult cinci minute, iar spălarea vaselor este la fel de uşoară. Dacă pui de cu seară toate ingredientele într-o pungă de plastic la frigider, tot ce trebuie să faci dimineaţa este să le bagi în blender, După ce ai terminat, este suficient să clăteşti puţin blenderul, iar apoi să îl pui în maşina de spălat vase. Stocarea alimentelor, procesarea lor şi curăţarea vaselor nu durează în total mai mult de cinci minute pe zi.

10. EXISTĂ UN NUMĂR NELIMITAT DE REŢETE.
Numai în această carte vei găsi peste o sută de reţete de sucuri verzi. Multe altele pot fi găsite online.

Dacă doreşti, poţi bea practic un suc verde in fiecare zi a anului.

Aş putea continua la nesfârşit cu beneficiile pentru sănătate ale sucurilor verzi, dar vei continua să afli informaţii despre acestea de-a lungul întregii cărţi. De altfel, dacă le vei încerca, vei începe să Ic descoperi singur.

CE FRUNZE VERZI TREBUIE FOLOSITE Şl DE CE?

Iată o listă cu cele mai populare salate şi frunze verzi pe care le poţi folosi la sucurile tale. Acestea sunt prezentate mai jos în ordine alfabetică, nu în ordinea beneficiilor nutriţionale pe care le oferă.

• Arugula: este o sursă excelentă de acid folie şi de vitaminele A, C şi K. îmbunătăţeşte sănătatea creierului şi a oaselor. Are un gust uşor picant.

• Bok Choy: este o varietate de varză chinezească cu un gust dulceag şi uşor crocantă. Este plină de vitaminele A şi C, de calciu şi de antioxidanţi.

• Kale: este o plantă cu frunze fragede încreţite. Este foarte bogată în vitaminele A, C, K şi altele. Este vestită pentru reducerea riscurilor asociate cu cancerul la prostată, la ovare, la sân, Ia colon şi la vezica urinară.

• Sfeclă, frunze : sunt bogate în vitamina K. îmbunătăţesc vederea, previn boala Alzheimer şi stimulează sistemul imunitar.

• Muştar, frunze; aceste frunze picante reduc colesterolul şi furnizează o doză sănătoasă de riboflavină, niacină, magneziu şi fier. Reprezintă un veritabil depozit de fitonutrienţi care previn foarte multe boli.

• Nap, frunze: deşi sunt puţin amare, aceste frunze au un gust delicios. Asigură foarte multe beneficii pentru sănătate, având cea mai mare capacitate de a combate dezvoltarea cancerului dintre toate frunzoasele verzi.

Păpădie, frunze: aceste flori par nişte buruieni care cresc peste tot, dar sunt o sursă foarte bună de vitaminele A şi K. Stimulează digestia şi este un laxativ natural (elimină constipaţia).

Pătrunjel: este bogat în antioxidanţi, minerale, vitamine şi fibre. întârzie procesul de îmbătrânire şi reglează glicemia.

Salata verde: această plantă cu foarte multe varietăţi este extrem de populară în salate, încă din perioada egiptenilor din antichitate. Conţine aminoacizi esenţiali şi vitamine. Cumpără întotdeauna varietăţile cu frunzele cât mai închise la culoare, pentru a obţine astfel cea mai mare valoare nutriţională. Indeosebi salata romană are un nivel extrem de ridicat de vitaminele C, K şi A, dar şi de acid folie.

Sfeclă mangold: această plantă are o tulpină roşiatică, frunze verzi cu vinişoare şi codiţe. Are un gust de sfeclă şi o textură fragedă. Previne cancerul şi este ideală pentru curăţarea sistemului digestiv.

Spanac: este probabil cea mai îndrăgită plantă cu frunze verzi, datorită gustului ei plăcut, nu la fel de amar ca cel al altor frunze verzi. Este foarte bogat în acizi graşi omega-3, calciu, magneziu şi vitaminele A. C, F şi K. Marea majoritate a celor care încep să bea sucuri verzi, încep cu spanacul!

Varză furajeră: frunzele acestei plante sunt similare din punct de vedere nutriţional cu cele ale verzei kale, dar sunt mai fibroase (trebuie mestecate mai mult timp) şi au un gust mult mai intens. Se leagă chimic de acizii bilei în tractul digestiv, fiind ideală pentru reducerea colesterolului.

Frunze verzi cu un gust mai puţin intens:
• Bok choy timpurie, frunze (baby)
• Kale
• Morcov, frunze
• Salată romană
• Salată verde untoasă
• Sfeclă mangold
• Sfeclă timpurie, frunze (baby)
• Spanac
frunze verzi cu un gust mai intens:
• Arugula
• Creson
• Măcriş
• Muştar, frunze
• Napi, frunze
• Păpădie, frunze
• Ridichi, frunze
• Varză furajeră

J. J. Smith

Cura de detoxificare de zece zile cu sucuri verzi, Editura Adevar Divin

Cumpara cartea "Cura de detoxificare de zece zile cu sucuri verzi"

 

14 Iunie 2017

Vizualizari: 1764

Voteaza:

De ce trebuie sa folosim sucurile verzi? 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE