FIBRE pentru digestie eficienta si detoxifiere generala

FIBRE pentru digestie eficienta si detoxifiere generala Mareste imaginea.

Articol sponsorizat

Fibrele – carbohidrati proveniti exclusiv din alimente de origine vegetala – se gasesc in: cerealele integrale, legume, nuci, seminte, boabe (fasole,mazare), etc. Solubile sau insolubile, fibrele sunt absolut necesare pentru functionarea optima a tubului digestiv si ca urmare, vitale pentru sanatatea intregului organism.

Aportul de fibre de calitate poate fi asigurat printr-o alimentatie corecta, adecvata necesitatilor organismului, sau prin administarea suplimentelor naturale, precum FIBRE de la Cosmo Pharm.

“Maturica digestiva” curata si detoxifiaza

Fibrele din plante nu se digera si nici nu se absorb in organism, ele actionand asemenea unei “maturici”, care curata eficient intreg tractul digestiv.

In plus, anumite fibre, pecum cele de ovaz, partial solubile in apa, au capacitatea de a-si mari volumul (de aceea este important sa ne hidratam cand consumam fibre) si de a forma geluri care faciliteaza eliminarea reziduurilor din intestine, prevenind constipatia si infectiile cu diferite bacterii.

Stimularea tranzitului intestinal reduce timpul de stationare, si astfel, de asimilare a bacteriilor daunatoare in organism, detoxifind intreg corpul si protejand echilibrul florei intestinale.

Detoxifierea la nivelul mucoasei digestive are implicatii complexe pentru starea noastra de bine generala, incepand cu pielea, care isi recapata supletea si tonicitatea, pana la echilibrarea lipidica, adica a nivelului colesterolui si trigliceridelor din sange sau echilibrarea energetica.

Fibrele scad greutatea corporala si previn obezitatea

Fara valoare energetica (adica fara calorii), fibrele, carbohidrati cu absorbtie lenta, reduc semnificativ pofta de mancare, prin crearea unei senzatii de satietate, pe termen lung. Acesti carbohidrati complecsi ofera simultan organismului energie constanta in timp si senzatie rapida de satietate.

Astfel, aportul de fibre te ajuta sa preiei controlul asupra apetitului, prin scaderea impulsului de a manca excesiv pe parcursul zilei; mai mult, reduci riscul supraalimentarii si ca urmare, al cresterii glicemiei sau a colesterolului.

Normalizarea timpilor digestiei poate determina: pastrarea valorilor normale ale glucozei din sange, scaderea rezistentei la insulina si diminuarea riscului de diabet si a complicatiilor acestuia, printre care obezitatea. Se estimeaza ca aproximativ jumatate dintre persoanele care sufera de diabet sunt si supraponderale.

Sanatatea inimii

Fibrele, desi recunoscute in special pentru beneficiile aduse sanatatii digestive, s-au dovedit eficiente si in scaderea nivelului colesterolului LDL (“rau”).

Beta-glucanul, prezent in ovaz, se descompune la trecerea prin tractul digestiv, dand nastere unor substante care reduc nivelul colesterolului “rau” , pastrand nivelul optim al colesterolului “bun”.

Echilibrarea nivelului colesterolului reduce atat riscul depunerilor placilor de aterom la nivelul peretilor vasculari, cat si a bolilor cardiace.

Beneficiile fibrelor

• Favorizarea digestiei, crearea senzatiei de satietate pe termen lung
• Reducerea simptomelor asociate unei digestii prea lente sau incomplete (balonare, senzatie de greutate abdominala, meteorism, flatulenta, letargie, oboseala psihica si fizica, etc.)
• Scaderea in greutate, prin reducerea senzatiei de foame si accelerarea tranzitului intestinal
• Echilibrarea glucozei din sange, reducerea riscului bolilor metabolice (diabet)
• Protejarea inimii si a vaselor sangvine, prin reducerea nivelului colesterolui LDL si inhibarea agregarii plachetare
• Reducerea riscului bolii hemoroidale
• Prevenirea constipatiei
• Favorizarea eliminari toxinelor din organism, prin evacuarea efiecienta a rezidurilor din tractul digestiv inferior
• Pastrarea echilibrului florei intestinale
• Detoxifierea intregului organism, imbunatatirea aspectului pielii si revenirea infectiilor cutanate

Alaturi de fibrele de ovaz, in compozitia suplimentului alimentar natural FIBRE de la Cosmo Pharm se gasesc fibre de: grau, orez, orz si porumb. Astfel, adinistrarea acestui supliment natural asigura aportul a 4 tipuri de fibre: celuloza, hemiceluloza, pectina si lignina. In plus, FIBRE reprezinta o sursa sigura de vitamine, minerale (Vitamina E, Vitamina B1, Vitamina B5, Zinc, Seleniu, Cupru, Fier, Mangan, Magneziu, etc. ) si antioxidanti (e.g. Avenantramidele - cei mai importanti antioxidanti aflati aproape exclusiv in fulgii de ovaz), asociati cu reducerea riscului de aparitie a anumitor boli grave, precum cele cardiace sau vasculare, sau cu reducerea inflamatiei cronice.

Cosmo Pharm te asteapta cu sanatate din natura®!

19 Mai 2017

Vizualizari: 1403

Voteaza:

FIBRE pentru digestie eficienta si detoxifiere generala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE