Hipertensiunea arteriala

Hipertensiunea arteriala Mareste imaginea.

HIPERTENSIUNEA ARTERIALĂ - Este boala caracterizată prin creşterea tensiunii arteriale peste limitele normale medii.

TRATAMENT
UZ INTERN

Anghinare - infuzie din două linguriţe plantă uscată şi mărunţită, peste care se toarnă o cană cu apă clocotită (200 ml). Se lasă acoperită 20 de minute şi apoi se strecoară. Se beau două căni pe zi.

Arnică - infuzie dintr-o linguriţă de pulbere de flori, peste care se toarnă o cană cu apă fierbinte (200 ml). Se lasă acoperită 20 de minute şi apoi se strecoară. Se beau două căni pe zi.

Brusture - decoct din patru linguri de pulbere de rădăcină la 1l apă clocotită. Se lasă acoperit vasul 15 minute şi apoi se strecoară. Se îndulceşte cu miere de albine. întreaga cantitate se bea în timpul unei zile.

Coada-şoricelului - infuzie din două linguri de flori mârunţite la 500 ml apă clocotită. Se lasă acoperit vasul 20 de minute şi apoi se strecoară. Se bea călduţ, în timpul unei zile.

Gălbenele - infuzie din două linguriţe de flori, peste care se toarnă o cană cu apă clocotită (200 ml). Se lasă vasul acoperit 20 de minute şi apoi se strecoară. Se bea în cursul unei zile.

Isop - infuzie din una-două linguriţe de plantă la o cană cu apă (250 ml). Se beau două căni pe zi.

Mesteacăn - infuzie din două linguri de frunze uscate şi mărunţite la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se adaugă, la răcire, un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu. Se filtrează după şase ore. Se beau trei căni pe zi.

Păducel - infuzie dintr-o linguriţă de frunze, fructe sau flori proaspete sau uscate la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se bea în cursul unei zile.

Pătlagină - infuzie din două linguriţe de pulbere de frunze uscate şi bine mărunţite, peste care se toarnă o cană cu apă clocotită (250 ml). Se lasă acoperită 15 minute şi apoi se strecoară. Se beau trei căni pe zi.

Porumbar - infuzie dintr-o linguriţă petale de flori, peste care se toarnă o cană cu apă clocotită (200 ml). Se lasă vasul acoperit 15 minute şi apoi se strecoară. Se beau trei căni pe zi.

Saschiu - decoct din două linguriţe de frunze mărunţite la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se beau două căni pe zi.

Sulfină - infuzie dintr-o lingură de flori la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se îndulceşte cu miere. Se beau două căni pe zi.

Talpa-gâştii - infuzie din trei linguri de plantă la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se iau cinci linguri pe zi. Tinctură preparată din 20 g plantă macerată, timp de opt zile în 100 ml alcool 70°. Se iau câte 40 de picături, de trei ori pe zi.

Traista-ciobanului - infuzie din două-trei linguri de plantă la 200 ml apă clocotită. Se iau patru-cinci linguri pe zi.

Usturoi - decoct din trei bulbili zdrobiţi, fierţi în 200 ml apă sau lapte, timp de 15 minute. Cantitatea rezultată se bea în cursul unei zile.

Valeriană - infuzie dintr-o linguriţă de pulbere de rădăcină, peste care se toarnă o cană cu apă clocotită (200 ml).

Se lasă acoperită 20 de minute şi apoi se strecoară. Se bea treptat, în cursul unei zile.

Vâsc - macerat la rece din două linguriţe de frunze, care se lasă peste noapte (cca opt ore), în 500 ml apă. Se filtrează, se îndulceşte şi se bea în cursul unei zile.

CEAIURI COMPLEXE
Vâsc - frunze (30 g), coada-şoricelului - flori (10 g), izmă - frunze (10 g),păducel - fructe (20 g), coada-calului - planta (20 g). Infuzie dintr-o lingură de amestec la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se beau două câni pe zi, în mai multe reprize, în cure de două-trei luni.

Păducel - flori, frunze (20 g), sunătoare - planta (20 g), vâsc - frunze (10 g), coada-şoricelului - flori (10 g), salcâm-japonez - boboci (20 g). Infuzie dintr-o lingură de amestec la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se adaugă şi 10 picături de tinctură de usturoi. Se beau trei căni pe zi.

Vâsc - frunze (20 g), coada-racului - planta (20 g), coada-calului - planta (20 g), amică - flori (10 g). Infuzie dintr-o lingură de amestec la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se beau două căni pe zi.

Levănţică - flori (30 g), turiţă-mare - planta (30 g), jaleş - frunze (30 g), usturoi - un bulbii. Infuzie dintr-o linguriţă de amestec la o cană cu apă (250 ml). Se beau două căni pe zi.

Gheorghe Mohan

Tratarea bolilor cu leacuri din popor, Editura Corint

Cumpara cartea "Tratarea bolilor cu leacuri din popor"

 

14 Iunie 2017

Vizualizari: 899

Voteaza:

Hipertensiunea arteriala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE