Indigestia

Indigestia Mareste imaginea.

Solutii naturale pentru inlaturarea indigestiei

Indigestia este o problema comuna, fiind cunoscuta si ca “stomac deranjat”, ca o digestie grea sau dificila. Chiar daca indigestia este o problema de sanatate frecventa, se poate manifesta diferit de la persoana la persoana. Indigestia sau dispepsia sunt termenii folositi pentru a descrie disconfortul abdominal asociat in general, cu ingestia de alimente. Indigestia este un termen utilizat pentru mai multe tulburari abdominale.

Indigestia se manifesta cel mai frecvent prin senzatie de greata, varsaturi, crampe abdominale, scaune diareice etc, aparute dupa ce s-au consumat alimente sau bauturi alterate ori in cantitati exagerate.

Persoanele care sufera de ulcer gastric sau duodenal pot suferi un disconfort abdominal atunci cand consuma alimente acide, bauturi carbogazoase sau alcool; de asemenea, consumul unor alimente foarte grase pot cauza indigestie persoanelor care au probleme cu vezica biliara.

Cum indigestia apare prin tulburarea proceselor de digestie de la nivelul tractului digestiv superior (esofag, stomac, duoden – prima parte a intestinului subtire), deseori se poate confunda cu alte boli ce afecteaza aceleasi structuri: reflux gastroesofagian, ulcer gastric, gastrita, ulcer duodenal etc.

De cele mai multe ori, indigestia este un fenomen aparut brusc, insa cu o durata redusa. Simptomele pot fi inselatoare sau trecatoare, dar daca acestea persista, persoana scade in greutate, nu are pofta de mancare, transpira in timpul crizelor, varsa, chiar si cu sange, respira cu greutate este necesar un consult de specialitate.

Cauzele care determina aparitia indigestiei, a disconfortului abdominal

Cauzele principale ale indigestiei sunt mesele copioase, mancatul mult prea repede, alimentele de tip fast-food sau cele care contin foarte multe grasimi, consumul excesiv de alcool, fumatul sau mancarurile foarte picante.

Cum se manifesta indigestia

Simptomele frecvente ale indigestiei sunt durerile abdominale, senzatia de arsura abdominala, eructatiile (ragaielile), senzatia de prea plin, balonare, greata cu sau fara varsaturi etc.

Cum poate fi prevenita si tratata indigestia in mod natural

Intotdeauna este mai usor sa previ decat sa tratezi. Daca fiecare persoana ar respecta cateva reguli simple, nimeni nu ar mai acuza probleme digestive. Ideea principala este cumpatarea. Astfel, servirea meselor echilibrate cantitativ si la ore fixe trebuie sa fie mai mult decat un obicei. Din dieta trebuie reduse, daca nu chiar excluse mancarurile grase, satioase. La fel, trebuie evitate asocierile nepotrivite de alimente (de ex. friptura cu orez, cartofi, paste sau paine; alegerea corecta este asezonarea cu verdeata). Portiile de mancare trebuie sa fie mici, dese si sarace in grasimi, iar alimentele trebuie bine mestecate, avand totodata grija ca aerul sa nu patrunda in stomac. In timpul mesei nu se recomanda consumul de lichide si nici consumul de apa rece inainte de masa, deoarece apa dilueaza sucul digestiv, temeperatura scazuta reduce senzatia acida, tulburand in acest fel digestia. Cafeaua, bauturile carbogazoase si alcoolul trebuie in general, evitate. De precizat este ca ultima masa trebuie servita cu cel putin 3-4 ore inainte de culcare. Tot preventiv, se pot folosi cateva perne pentru a dormi cu capul mai sus, pentru a impiedica astfel acidul gastric sa urce in esofag.

Tratamentul indigestiei se face in functie de cauza aparitiei.

In cazul in care indigestia se datoreaza unei insuficiente secretii gastrice de mare folos este utilizarea suplimentului alimentar ayurvedic GASCURE tablet, marca Ayurmed. Acesta stimuleaza secretiile gastrice si hepatobiliare, elimina neplacerile cauzate de excesele alimentare, inlatura greata, contribuind astfel la buna desfasurare a digestiei si absorbtiei intestinale. Protejeaza mucoasa gastrica si regleaza tranzitul intestinal. Poate fi administrat atat adultilor, cat si copiilor peste 5 ani.


Crizele de hiperaciditate gastrica, manifestate prin senzatii de arsura la nivelul stomacului, regurgitatii acide pe esofag si digestie ineficienta pot fi combatute usor cu ajutorul suplimentului alimentar GASCURE sirop, marca Ayurmed. Acesta actioneaza cu blandete asupra glandelor gastrice, protejeaza mucoasa gastrica actionand ca un balsam asupra leziunilor gastrice existente, opreste extinderea acestora si ajuta la refacerea epiteliului gastric si intestinal afectat. In acelasi timp, regleaza secretia gastrica si hepatobiliara si are un efect normalizator asupra digestiei.



Daca indigestia este cauzata de o disfunctie hepatica putem utiliza remediul ayurvedic LIVECOM, marca Ayurmed, prezent sub forma de tablet sau sirop. Acest supliment alimentar sustine si imbunatateste functiile si activitatea ficatului, contribuie la regenerarea lui, readucand in limite normale ficatul marit, inlatura greata, durerile si tensiunea din hipocondrul drept. Sustine procesele de purificare a ficatului, indepartand toxinele si deseurile din sange acumulate datorita consumului de alcool, medicamente hepatotoxice si droguri. Suplimentul alimentar LIVECOM regleaza, de asemenea, secretia biliara si ajuta la scaderea valorilor mari ale colesterolului sangvin, are efect antiviral (in special fata de virusurile hepatitice), antiinflamator, imunostimulent si antioxidant. Se foloseste cu succes in combaterea proceselor inflamatorii hepatice virale acute si cronice si a steatozei hepatice.


Pentru persoanele suferinde de diabet zaharat este disponibila si varianta LIVECOM sirop fara zahar.




 

19 Mai 2014

Vizualizari: 3878

Voteaza:

Indigestia 1.00 / 5 din 1 voturi.

Cuvinte cheie:

Indigestia

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE