Pielea uscata - cauze si tratament

 Pielea uscata - cauze si tratament Mareste imaginea.

Uscaciunea pielii, pielea sensibila la orice factor extern sunt motive reale de suferinta. Cauzele uscaciunii sunt nenumarate si de multe ori greu identificabile. Pielea este uscata ca urmare a unor afectiuni hormonale (ex. tiroidiene, diabet zaharat), unor boli de sange, boli de piele (dermatita atopica, psoriazis), unor medicamente, varsta inaintata. Uscaciunea excesiva din zona calcaielor, care asociaza craparea acestora, cu santuri adanci si dureroase are cauze diverse si solutia cea mai buna este ingrijirea si tratamentul.

Factorii climaterici, presiunea exercitata de propria greutate la nivelul picioarelor, modificarile survenite odata cu menopauza, bolile de piele rare care merg cu ingrosarea si uscarea zonei de talpa sau palma sunt factori care fac suferinta si mai grea. Simtim ca pielea mananca si ustura, “ne tine”, iar banalul scarpinat face suferinta si mai grea, intrand in ciclul vicios “mancarime-scarpinat-mancarime”.

De aceea ne-am straduit sa creem un produs care sa vina in ajutorul tuturor problemelor expuse mai sus, un produs care sa ofere usurinta si siguranta in aplicare, rezultate bune timp indelungat. Un produs pentru ingrijirea pielii uscate trebuie sa fie in primul rand emolient si hidratant, sa aiba functia specifica de curatare a scuamelor, a celulelor moarte care se aduna pe pielea uscata si sa fie de folos ca adjuvant in tratamentele indicate de medic.

Tractopon, caci despre acest produs este vorba, vine in doua concentratii de uree, de 15% si 30%, utile atat ingrijirii intensive cat si in cazurile cronice. Ureea are functie keratolitica, adica de a dizolva stratul de celule moarte acumulate pe piele. Imaginati-va acest rol pe zona de calcaie ingrosate. In concentratia sa mai mare, de 30% , eventual aplicat cu o folie de plastic deasupra va dizolva stratul ingrosat si va reda calcaielor supletea. In plus, contine vitamina F care are rol de calmare a zonei suferinde, hidratant si nutritiv, redand elasticitatea pielii. Lanolina, un alt compus al cremei Tractopon, este similara cu lipidele din piele, adica cu cimentul care uneste celulele din epiderm. Ea reface bariera protectoare a pielii, impiedicand deshidratarea si descuamarea acesteia.

In ce boli este util Tractoponul?

Tot ceea ce inseamna :
• piele uscata
• scuame
• mancarime
• crapaturi
• ingrosare

raspunde bine la aplicarile locale de Tractopon.

Pentru formele severe, vom prefera formula cu 30% uree. Pe zonele foarte ingrosate vom aplica la inceput formula cu 30% uree si vom acoperi cu ajutorul unei folii de plastic care sa inmoaie si mai bine pielea si sa grabeasca patrunderea compusilor Tractoponului cat mai adanc printre celulele pielii.

Pe pielea cu un grad mediu spre usor de uscaciune si pentru folosinta indelungata, putem opta pentru varianta mai putin concentrata de 15%.

Urmatoarele afectiuni raspund pozitiv la ingrijirea cu Tractopon, bineinteles in asociere cu tratamentul medicamentos:
• psoriazisul (indiferent de localizarea leziunilor)
• dermatita atopica
• calcaiele ingrosate
• eczema uscata a mainilor, pulpita fisurara
• dermatitele de contact
• pielea uscata care apare cu varsta
• pruritul cutanat
• bataturi indiferent de localizare
• ingrijire complementara pentru ciuperca unghiei
• pielea expusa factorilor externi agresivi: frig, umezeala, substante chimice nocive, ciment etc

Atentie, Tractopon este o crema de ingrijire, care aplicata cu constiinciozitate duce la rezultate foarte bune. Dar cand vine vorba de boli de piele, nu ignorati consultul de specialitate si tratamentul prescris. Dincolo de acestea, ingrijirea pielii pe termen lung este cruciala!


.

03 Iunie 2014

Vizualizari: 23278

Voteaza:

Pielea uscata - cauze si tratament 5.00 / 5 din 1 voturi. 2 review utilizatori.

Comentarii (2)

  • Mihaela PostolachePostat la 2013-12-19 22:12

    Peptidele sunt lanțuri de aminoacizi care contribuie la buna funcționare a celulelor. Atunci când sunt adăugate în creme sau seruri, acestea au rolul de a estompa ridurile și liniile fine de pe față. Produsele anti-aging sunt destinate persoanelor de peste 40 de ani. Este recomandata folosirea produselor dermatocosmetice deoarece au un grad de testare mai riguros. Acestea se gasesc doar in farmacii si au anumite beneficii si caracteristici.Nicio cremă de faţă nu prezintă proprietăţi miraculoase, ale căror beneficii se văd peste noapte. Şi nu există nici un fel de regulă privind durata folosirii unui produs. Dacă obţii efectul dorit, folosind un anumit produs cosmetic, este bine să rămâi fidelă, pentru a nu te expune riscului unor reacţii alergice de intoleranţă la folosirea altor produse.

  • Elena EnaPostat la 2013-12-16 12:17

    Pt tenul mixt-gras ce recomandati??Am auzit de creme cu peptide ,f eficiente..

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE