Produsele Nera Plant

Produsele Nera Plant Mareste imaginea.

Dorinţa de a se ridica o mănăstire în satul Slatina-Nera din judeţul Caraş-Severin aparţine D-lui Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă, care a copilărit pe aceste meleaguri. Cunoscând multele daruri pe care Dumnezeu le-a revărsat peste acest colţ de lume aflat în imediata vecinătate a Rezervaţiei naturale Cheile Nerei, plin de o mulţime felurită de plante ce au privilegiul de a creşte într-o zonă ecologică, domnul dr. Chirilă şi-a propus încă dintru începuturile activităţii Asociaţiei Christiana, al cărei iniţiator şi fondator este, ca printre obiectivele ridicate de această asociaţie să se afle şi o mănăstire aici, la intrarea în Cheile Nerei. Dintru bun început mănăstirea Nera a fost gândită ca un loc în care măicuţele să pregătească tratamente naturiste, iar cealaltă mănăstire-soră, Mănăstirea Christiana din Bucureşti, ctitorită tot de familia Chirilă, să se ocupe de tratarea bolnavilor. Acest gând nu s-a putut întrupa în primii ani ai Nerei, datorită faptului că întreaga energie a obştii a trebuit canalizată, după slujbele rânduite vieţuirii monahale, către construirea complexului ce cuprinde chiliile, trapeza, bucătăria, e.t.c. Abia în urmă cu câţiva ani ne-am putut îndeletnici efectiv cu prepararea produselor naturiste, acreditându-ne pentru aceasta un laborator numit „Sfinţii Doctori fără de arginţi”.

Plantele pe care le folosim ca materie primă provin, în cea mai mare parte, din flora spontană, foarte bogată şi variată în această parte a ţării. O mică parte este obţinută din culturile proprii. Şi de cules, pe de o parte, şi de cultivat, pe de cealaltă, se ocupă măicuţele. Practic, fiecare plăntuţă trece prin mâinile lor şi este binecuvântată cu rugăciunea cea din toată vremea.

Primele reţete au fost preluate de măicuţe de la dl. dr. Chirilă, printr-o practică de început în laboratoarele Naturaliei din Voluntari. De fapt, sunt reţete pe care prof. Chirilă le predă liber de ani de zile la toate cursurile de fitoterapie, fără teama că ar putea fi afectat de „concurenţă”. Apoi măicuţele au consultat diferite cărţi şi studii de fitoterapie, vechi reţete mănăstireşti etc. Poate ar trebui menţionat aici şi faptul că, deşi s-ar părea la o primă vedere că activitatea noastră reprezintă ceva inedit, de fapt noi nu încercăm decât se reînnodăm o tradiţie de veacuri a monahismului ortodox de pe aceste meleaguri. Să nu uităm că mănăstirile au fost timp de sute de ani organizatoarele şi ocrotitoarele aşezămintelor sociale de tot felul, de la şcoli şi până la bolniţele pentru cei bătrâni şi suferinzi. Fiecare mănăstire avea unul sau mai mulţi monahi cunoscători ai „ierburilor de leac”. Unul dintre ei a fost şi un sfânt atât de drag şi de apropiat nouă, Ioan Iacob de la Neamţ, sau Hozevitul. Ştiinţa vindecării prin rugăciune şi leacuri din plante a deprins-o în marea mănăstire a Neamţului şi a folosit-o atât timp cât a vieţuit în Ţara Sfântă, mai ales la Mânăstirea Sfântului Sava, unde a îngrijit atât pe monahii şi creştinii ortodocşi, cât şi pe musulmanii suferinzi.

Laboratorul este acreditat de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară Caraş Severin, iar fiecare produs în parte este notificat de Institutul de Bioresurse Alimentare. După o pregătire generală comună, măicuţele s-au împărţit pe departamente specializate: ceaiuri, siropuri, tincturi, uleiuri, oţeturi, unguente, săpunuri.

Toate produsele Mănăstirii Nera apar sub marca înregistrată „Nera Plant”, preluată și în denumirea lor, alături de sigla Laboratorului nostru „Sfinții Doctori fără de arginți”.
Ecologic cultivate, atent culese, natural uscate, tradițional prelucrate, științific îmbinate cu ingrediente naturale, plantele medicinale din Valea Nerei și Munții Banatului sunt o șansă de recâștigare și susținere a rezistenței organismului prin puterea tămăduitoare cu care Domnul a înzestrat natura.

Rod al rugăciunii, dragostei și priceperii măicuțelor, Produsele Nera Plant sunt o invitație la sănătate, bucurie și mulțumire pentru darurile Vieții!

La sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, măicuțele de la Nera au ieșit în întâmpinarea nevoilor și dorințelor celor ce se îngrijesc de sănătate prin intermediul fitoterapiei cu o linie nouă de produse și un nou design al ambalajelor. Toate făcute din dragul, respectul și grija pentru semeni, pentru familia duhovnicească lărgită, căci toți suntem fiii Tatălui nostru cel din Ceruri.

Noile produse au un raport cantitate/preţ mai avantajos pentru cumpărător.

Produsele Nera Plant se găsesc în supermarket-urile Lidl (începând din luna martie), farmaciile Sensiblu, Plafare și pe site-ul www.neraplant.ro.

Pe aceeaşi temă

11 Februarie 2016

Vizualizari: 3613

Voteaza:

Produsele Nera Plant 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE