Sindromul de anxietate

Sindromul de anxietate Mareste imaginea.

Doctorul a spus ca sufar de distonie vegetativa a circulatiei sangelui. Ce boala este aceasta, care este cauza ei si cum poate fi tratata?

Adeseori apeleaza la medic oameni care sufera de o boala frecventa in zilele noastre, numita "distonie neuro-circulatorie".

La baza acestei stari patologice se afla supraincordarea sistemului nervos central, care provoaca perturbarea reglarii sistemului vascular, inrautatirea „aprovizionarii" cu sange a organelor si tesuturilor, tulburari trofice (de hranire a celulelor), scaderea permeabilitatii micro vaselor de sange. In literatura de specialitate aceasta patologie mai poarta un nume: „sindromul de anxietate". Cred ca aceasta denumire e pe deplin justificata.



La cauza fundamentala - supraincordarea nervoasa - se adauga deseori si alti factori de risc, printre care infectiile cronice de focar (amigdalita, sinuzita, carii dentare), traumatismele craniene, sechelele intoxicatiilor acute sau cronice (in primul rand ale celei alcoolice, iar actualmente si ale narcoticelor). Simptomele bolii sunt legate cu precadere de perturbarea functionarii unor procese vegetative. Printre ele se numara durerile de cap, ametelile, astenia, transpiratia exagerata, lipsa rezistentei la frig, meteosensibilitatea, oscilatiile tensiunii arteriale, tulburarile. Cele mai amenintatoare complicatii ale acestei maladii sunt boala hipertensiva, ateroscleroza insotita de boala ischemica a inimii, distrofia cu semne de imbatranire timpurie.

Ea se dezvolta deseori la oamenii carora "li s-a pus pata" pe sanatatea lor. Este binecunoscut termenul de "ipohondrie", care desemneaza fixatia persistenta a omului pe felul in care se simte, insotita uneori de exagerarea gravitatii propriei stari de sanatate. Ei bine, intre cei ce sufera de distonie neurocirculatorie sunt numerosi ipohondri - desi, bineinteles, nu toti se incadreaza in schema ipohondriei.

Trebuie, fara indoiala, sa avem o atitudine rationala fata de propria sanatate, sa ne-o ingrijim, fiindca ea este un dar de la Dumnezeu. Orice exces este periculos.

Distonia neurocirculatorie se trateaza cu greutate. Accentul trebuie pus pe schimbarea modului de viata al omului. As spune ca medicamentul principal in aceasta suferinta trebuie sa fie dobandirea de catre om a pacii sufletesti - si, dupa cum se stie, pacea nu vine in suflet fara harul lui Dumnezeu. Duhul impacat si constiinta linistita, imbinate cu postul fara exagerare, cu efortul fizic si calirea organismului, sunt ingredientele insanatosirii. Desigur, trebuie cerut si ajutorul specialistului, insa repet: medicamentele au in aceasta boala numai un rol auxiliar.

Dr. Dmitri Avdeev

Articol preluat din volumul "Nervozitatea, cauze, manifestari, remedii duhovnicesti", Ed. Sophia

.
Pe aceeaşi temă

27 Iunie 2014

Vizualizari: 2430

Voteaza:

Sindromul de anxietate 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE