Slabeste intr-o maniera naturala si sanatoasa

Slabeste intr-o maniera naturala si sanatoasa Mareste imaginea.

Recomandări pentru scăderea în greutate: slăbeşte într-o manieră naturală şi sănătoasă

Consumă zilnic o salată mare. Include în ea frunze verde închis şi cât mai multe legume colorate.

Bea cel puţin un suc verde pe zi. Impreună cu salata, acesta îi va furniza corpului tău foarte multe substanţe nutritive şi îţi va domoli poftele nesănătoase. Dacă doreşti, poţi adăuga proteine, seminţe de in, spirulină, ulei de cocos şi polen de albine, pentru a-ţi dinamiza astfel şi mai mult starea de sănătate.

Optează pentru alimente bogate în substanţe nutritive, nu pentru calorii goale. Consumă numai alimente bogate în vitamine, minerale, fitonutrienţi, fibre şi acizi graşi omega-3. Alimentele devitalizate nu conţin decât calorii goale. Scopul tău este să îţi procuri calorii care să îţi furnizeze beneficiile nutriţionale care te pot ajuta să îţi vindeci corpul şi să îţi menţii permanent o greutate sănătoasă.

Consumă proteine la fiecare masă. Consumă-le înaintea carbohidraţilor şi grăsimilor. De asemenea, le poţi mânca goale. Alimentele bogate în proteine nu generează oscilaţii ale glicemiei, motiv pentru care aceste alimente sunt sănătoase şi echilibrate. Ori de câte ori consumi carbohidraţi, adaugă şi nişte proteine. Ca regulă generală, cantitatea de proteine trebuie să fie de jumătate din cea ce carbohidraţi. Spre exemplu, în cazul în care consumi 30 g de carbohidraţi, adaugă şi 15 g de proteine, pentru a preveni astfel creşterea prea bruscă a glicemiei care generează depunerea de grăsimi în organism.

Evită zahărul, sarea fi grăsimile trans. Acestea sunt principalele trei ingrediente care conduc la îngrăşare. Prin urmare, evită-le cu orice preţ, căci nu au nicio valoare nutriţională, fiind pur şi simplu toxice pentru sănătatea ta. Sarea conduce la balonare, umflare şi retenţia de fluide. In ceea ce priveşte grăsimile trans, vestea bună este că FDA reglementează aceste substanţe, producătorii fiind nevoiţi să afişeze pe etichetele produselor alimentare câte grăsimi trans conţin acestea, în cazul în care cantitatea totală de grăsimi trans depăşeşte 0,5 g per porţie.

Nu consuma carne roşie mai des de 2-3 ori pe săptămână. Carnea roşie conţine foarte multe grăsimi saturate. De aceea, limitează consumul ei la 2-3 mese pe săptămână. în schimb, poţi consuma mai multe proteine din carne de pui şi de peşte, şi din alimentele de origine vegetală, cum ar fi orezul brun, fasolea şi nucile, care conţin grăsimi esenţiale benefice.

Consumă cel puţin 30 g de fibre pe zi. Nenumărate studii au arătat că dietele bogate în fibre ajută la scăderea în greutate şi protejează împotriva atacului de cord, a celui cerebral şi a diferitelor tipuri de cancer.

Mănâncă de 4-5 ori pe zi. Vei slăbi mai rapid dacă vei mânca 4-5 mese pe zi în locul celor trei mese tradiţionale. încearcă să mănânci la fiecare 3-4 ore, de preferinţă trei mese principale şi două gustări sănătoase. Ori de câte ori mănânci, tu îţi stimulezi metabolismul pentru o scurtă perioadă de timp. In acest fel, cu cât mănânci mai des, cu atât mai mult îţi accelerezi metabolismul. Mâncatul la 2-3 ore hrăneşte muşchii şi înfometează grăsimea.

Cumpără cât mai multe alimente organice. Acestea nu conţin conservanţi chimici, aditivi, hormoni, pesticide şi antibiotice. Alimentele organice proaspete sunt mult mai puţin toxice decât cele extrem de procesate şi decât cele ambalate/congelate, lăsând mai puţine reziduuri şi deşeuri în organism.

Bea mai multă apă curată. Apa joacă un rol extrem de important în procesul de detoxificare. Ea nu trebuie băută însă la masă, întrucât diluează sucurile gastrice şi face ca procesul digestiv să devină mai puţin eficient. Nu bea nimic cu o jumătate de oră înainte de masă. După masă, aşteaptă două ore înainte de a bea ceva. Este uimitor câtă energie vei obţine astfel. Uneori, senzaţia de sete este confundată cu foamea. De aceea, există şanse mari ca dacă bei un pahar de apă înainte de masă, senzaţia de foame să dispară.

Bea ceai verde. Incearcă să treci de la obiceiul de a bea cafea la cel de a bea ceai verde, de preferinţă un brand decafeinizat. Ceaiul verde joacă un rol extrem de util în procesul de reducere a grăsimii corporale şi implicit a greutăţii, stimulând digestia şi prevenind hipertensiunea. Există foarte multe beneficii ale ceaiului verde, dar ne vom limita să amintim capacitatea acestuia de a arde mai rapid şi mai eficient grăsimea. Ceaiul verde este mai bun decât cafeaua, întrucât cafeina sa operează într-o manieră diferită. Ceaiul verde ajută corpul să îşi folosească mai eficient energia, îmbunătăţindu-i vitalitatea fără oscilaţiile bruşte experimentate de regulă atunci când bei cafeină. Explicaţia are legătură cu taninurile din ceaiul verde, datorită cărora cafeina ajunge la creier în cantităţi mici, ce armonizează energia organismului.

Nu da curs senzaţiei de foame emoţională. Este foarte important să înveţi diferenţa dintre foamea fizică şi cea emoţională. Dacă simţi dorinţa de a mânca, deşi abia ai mâncat în urmă cu două ore, este posibil ca în realitate să nu îţi doreşti altceva decât să îţi schimbi starea de spirit negativă. Găseşte-ţi ceva de făcut pentru cel puţin o oră.

Fixează o alarmă în acest scop şi bea nişte apă. Spune-ţi că vei mânca peste o oră. Acest lucru îţi va linişti automat mintea. Apoi fă-ţi de lucru şi încearcă să îţi găseşti împlinirea printr-o altă activitate, fără a mânca.

J.J.Smith

Cura de detoxificare de zece zile cu sucuri verzi, Editura Adevar Divin

Cumpara cartea "Cura de detoxificare de zece zile cu sucuri verzi"

 

19 Ianuarie 2017

Vizualizari: 903

Voteaza:

Slabeste intr-o maniera naturala si sanatoasa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE