Terapia prin Post

Terapia prin Post Mareste imaginea.

Ca Medicină Isihastă facem şi noi câteva consemnări asupra Terapiei prin Post. Bolile de astăzi sunt aşa de Grele încât necesită mai mult ca oricând nişte Remedii tot atât de serioase. Postul este un Medicament Serios. Se vorbeşte mai nou despre Postul Total, ca despre o adevărată Chirurgie fără Operaţie. Cancerul mai ales, doar prin Post total se mai ţine pe loc şi se mai ameliorează, de multe ori până la vindecare. Aceasta Cere însă Curaj şi Voinţă. Noi vrem să facem câteva adnotări. Din Experienţele noastre consemnăm câteva remarci de folos, mai ales pentru lumea de astăzi neputincioasă. înainte de un Post Total trebuie o Repunere a Organismului pe „Orientarea normală”, ca o Rememorare a Fondului real. Adică, câteva Săptămâni înainte, de preferat o Lună de Zile, să se ţină un Regim cu Mâncare complet Nefiartă şi fără Carne, Peşte şi Ouă, doar câteva Lactate ca Brânză nefermentată şi din Lapte Nefiert, pregătită fără ajutorul Termic, cum sunt preparate Caşcavalul şi alte Sortimente. De preferat este să se Evite şi Lactatele. De ce?... In Intestinele noastre sunt Reziduuri din Mâncăruri Moarte care produc o Floră Microbiană ca atare.

Această Floră Microbiană Saprofită are o mare Importanţă pentru Organismul nostru. Noi prin înlocuirea Alimentelor Moarte cu Alimente Naturale facem o Schimbare Radicală în Flora Microbiană Intestinală, Reziduurile acestor Alimente Nefierte producând o altă Floră cu efecte Binefăcătoare. Dacă se trece direct la Post Total fără Schimbarea Florei Microbiene, se lipseşte Organismul de un Echilibru Valoros. Chiar dacă se fac Clisme, în Intestine tot rămân Microbii Vechi şi Nocivi şi mult timp ne aduc mari greutăţi. Durerile de cap, Starea de rău în Post se datorează în parte acestei Flore Microbiene din Reziduurile unei alimentaţii Moarte. Dacă se face Schimbarea propusă înainte, aceste tulburări aproape că nu mai sunt. Multe Boli deja prin Această Postire de Alimente Omorâte se ameliorează şi chiar se Vindecă.

Medicina Isihastă indică Postul cu Alimente complet Nefierte, fără Mâncăruri de Origine Animală, ca prim Remediu în toate Bolile. Toate Bolile după o Lună de acest Post se Ameliorează. Există însă şi un Post mai de Durată, care trebuie să dureze la început Minim Trei Luni urmând să fie Repetat de câteva ori pe an şi mai ales înaintea şi în timpul Crizelor de Boală. Bolile Psihice şi Bolile de Inimă, de Tensiune şi de Anemie, imediat sunt ameliorate cu un astfel de Post cu Hrană doar Vie, fără Dulciuri rafinate, şi chiar fără Pâine, folosindu-se Grâu măcinat, pus la Macerat ca o Cocă întinsă şi făcută Pesmet subţire care se Usucă în opt Ore. Sunt Boli grave precum Cancerul şi Tumorile, când este nevoie şi de Post Total. Şi aici noi indicăm o Pregătire cu Mâncare Nefiartă. Dacă este ceva mai Urgent, se începe cu un Post total de 1-3 zile, se Mănâncă doar nefiert, fără alimente de origine animală, apoi câteva zile iar se Posteşte Total şi iar se Mănâncă, până la Schimbarea Florei Microbiene din Intestine. Apoi se poate Trece cu tot curajul la un Post Total mai Lung, cu Clisme totuşi, dar fără Risc de Accidente. Postul Total trebuie să fie totuşi cu Apă, unii indicând Apa Distilată. Aici facem şi noi câteva remarci. Este Bună Apa Distilată, dar fiind obţinută prin Fierbere are nişte Mişcări Magnetice Nocive totuşi, care influenţează negativ.

Este mai indicat a se folosi Ceaiul prin Macerare la Rece, sau cel mai bine Sucurile Naturale, dar servite nu direct, ci după ce sunt lăsate câteva Ore să se Depună partea Sărurilor, Bându-se doar Lichidul Limpede al Sucului. La Clisme de asemeni să nu se folosească apă Fiartă, ci apă Dezinfectată prin câteva picături de Oţet, tinctură de Iod sau Ceaiuri preparate tot la rece, ca Muşeţel sau Coada Şoricelului. Medicina Isihastă nu Admite Nimic Omorât, astfel încât nici o „Informaţie Moartă” să nu se mai introducă în Organism, nici măcar prin Apă. Nu este nevoie de un Post prea îndelungat, dar este Nevoie să nu se Treacă apoi iar la Alimentaţia Moartă. Şi aici se fac mari Greşeli după Postul Total. Este drept că se Cere o Refacere a Organismului, dar nu prin Informaţii Vechi-Moar- te, care Readuc Informaţia Bolii. După Post se începe Uşor, cu multă Precauţie, cu o Alimentaţie normală. Dar Repetăm, să fie Nefiartă, mai ales imediat după Post.

Simţim nevoia Mâncărurilor Fierte, dar să nu ne lăsăm amăgiţi... Oferim aici câteva Indicaţii practice. După Postul Total se face Ieşirea din Post, etapă de mare Importanţă. Nu treceţi direct la Mâncare, că puteţi Muri... în prima zi folosiţi „o Supă Nefiartă” din Legume Zdrobite cu puţină Nucă tot zdrobită şi apoi Strecurate bine, ca să fie un Lichid Uşor ce nu înfundă Digestia. A doua zi adăugaţi Pesmet de Grâu Necopt, făcut aluat din Grâu zdrobit şi Uscat la Căldură, la o Temperatură care nu trece de 30 grade, dar tot Strecurat. Folosiţi această Supă pentru Sănătate cu foarte puţină Sare, de mai multe ori pe zi. După trei-patru zile începeţi să consumaţi şi o Supă Nestrecurată, nu multă dintr-o dată, atenţi la felul cum reacţionează Organismul. Şi aşa intraţi în Normal, dar cel puţin o Lună cu Regim complet Nefiert, doar cu puţine Lactate tot nefierte. Mulţi Reuşesc să Ţină Postul Total, dar dau peste cap după Post tot ce au Câştigat, trecând la o Alimentaţie Grea şi Bolnavă care le va Readuce Boala. Sunt cazuri când trebuie un Post de la 10-20 zile în sus, chiar până la 40 zile. Dacă respectaţi cele mai dinainte nu este riscant. Se cere însă Curaj şi Risc, care însă nu este prea mare nemaifiind altă posibilitate. Prin Post mai este încă o Şansă. Postul după câteva zile reduce nevoia de Calmante în Durerile atroce, chiar se ajunge la înlăturarea lor.

Ieromonah Ghelasie

Medicina Isihasta, Editura Platytera

Cumpara cartea "Medicina Isihasta"

Pe aceeaşi temă

22 August 2017

Vizualizari: 1211

Voteaza:

Terapia prin Post 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

medicina isihasta postul

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE