Tratament pentru insomnie

Tratament pentru insomnie Mareste imaginea.

Este o tulburare de somn caracterizată fie prin imposibilitatea de a dormi, fie printr-o trezire după o scurtă şi insuficientă perioadă de somn (una-trei ore de la adormire).

Insomnia poate avea o etiologie variată, fiind cauzată de durere, anxietate, tensiune, frică sau de abuz de cafea, psihostimulatoare, alcool etc.

TRATAMENT INSOMNIE
UZ INTERN
Hamei - infuzie dintr-o lingură de conuri la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se beau două căni pe zi.

Levanţică - infuzie dintr-o linguriţă de flori la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se beau două căni pe zi.

Păducel - infuzie dintr-o linguriţă de frunze, flori sau fructe la o cană cu apă fierbinte (250 ml). Se bea seara înainte de culcare.

Sulfină - infuzie dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se bea seara, înainte de culcare.

Talpa-gâştii - infuzie din trei linguri de plantă la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se iau cinci linguri înainte de culcare. Tinctură preparată din 20 g plantă, macerată şapte zile în 100 ml alcool 70°. Se iau 20 picături, de trei ori pe zi.

Tei - infuzie din două linguriţe de flori la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se beau trei căni pe zi.

Urzica-moartă - infuzie dintr-o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită, peste care se toarnă o cană cu apă clocotită (200 ml). Se lasă vasul acoperit 15 minute şi apoi se strecoară. Se beau două căni pe zi.

Valeriană - infuzie dintr-o linguriţă de rădăcină la o cană cu apă (250 ml). Se bea înainte de culcare.

Vinariţă - infuzie din două linguriţe de pulbere de plantă, peste care se toarnă o cană cu apă rece (200 ml). Se dă în clocot şi apoi se strecoară. Se bea seara câte o cană.

CEAIURI COMPLEXE
Tei - flori (40 g), Hamei - conuri (30 g), talpa-gâştii - plantă (20 g), valeriană - rădăcină (20 g), păducel - fructe (20 g). Infuzie din două linguriţe de amestec la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se beau două căni pe zi.

Păducel - flori (10 g), tei - flori (20 g), mătăciune - planta (20 g), talpa-gâştii - planta (40 g), şovârv - planta (10 g). Infuzie din două linguri de amestec la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se beau trei căni pe zi.

Valeriană - rădăcină (40 g), levănţică - flori (30 g), muşeţel - flori (15 g). Infuzie dintr-o linguriţă de amestec la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se bea cantitatea cu o jumătate de oră înainte de culcare.

Busuioc - planta (30 g), măceş - flori (30 g), lămâi - frunze (20 g). Infuzie dintr-o linguriţă de amestec la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se bea o cană, seara la culcare.

GHEORGHE MOHAN

Tratarea bolilor cu leacuri din popor, Editura Corint

Cumpara cartea "Tratarea bolilor cu leacuri din popor"

Pe aceeaşi temă

23 Mai 2017

Vizualizari: 1350

Voteaza:

Tratament pentru insomnie 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Insomnia

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE