Sfintii Ioachim si Ana sunt perechea cea mai nepatimasa

Sfintii Ioachim si Ana sunt perechea cea mai nepatimasa Mareste imaginea.

 Parinte, vorbiti-ne despre Sfintii Ioachim si Ana, parintii Maicii Domnului. Candva ati inceput sa ne spuneti ceva despre ei.

- De mic copil aveam mare evlavie Ia Sfintii Ioachim si Ana. Chiar am spus cuiva, ca atunci cand ma vor face calugar, as vrea sa-mi puna numele de Ioachim. Cat de mult le datoram!

Sfintii Ioachim si Ana sunt perechea cea mai nepatimasa care a existat vreodata. Nu au avut deloc cugetare trupeasca.

Dumnezeu asa l-a plasmuit pe om si astfel, fara patima, ar fi vrut sa se nasca oamenii. Dar dupa cadere a intrat patima in relatia dintre barbat si femeie. De indata ce s-a aflat o pereche nepatimasa, asa cum l-a plasmuit Dumnezeu pe om si asa cum voia sa se nasa oamenii, s-a nascut Maica Domnului, aceasta faptura neprihanita, din care mai apoi S-a intrupat Hristos.

Gandul imi spune ca Hristos ar fi venit mai devreme pe pamant daca ar fi existat o pereche neprihanita, asa cum au fost Sfintii Ioachim si Ana.

Romano-catolicii au ajuns la inselare si cred, chipurile din evlavie, ca Maica Domnului s-a nascut fara sa aiba pacatul stramosesc. Dar Maica Domnului nu s-a nascut fara pacatul stramosesc, ci asa cum a vrut Dumnezeu sa se nasca oamenii dupa creatie. Ea a fost preacurata, pentru ca zamislirea ei s-a facut fara placere trupeasca. Sfintii Ioachim si Ana, dupa ruga­ciunea fierbinte facuta catre Dumnezeu pentru a le darui un copil, s-au impreunat nu din pofta trupeasca, ci din ascultare fata de Dumnezeu.

Parintele Paisie Aghioritul

Pe aceeaşi temă

09 Septembrie 2021

Vizualizari: 4648

Voteaza:

Sfintii Ioachim si Ana sunt perechea cea mai nepatimasa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE