Sfantul Arsenie-episcop al Ninotsmindei

Sfantul Arsenie-episcop al Ninotsmindei Mareste imaginea.

Sfântul Arsenie de Ninotsminda, prăznuit în special în Biserica Ortodoxă din Georgia, a fost un ascet care a trăit în secolul al XI-lea. El a fost un strălucit traducător, scriitor, caligraf şi teolog. Este recunoscut ca una dintre cele mai mari figuri ale Bisericii din timpul său. Sfântul Arsenie a fost tuns călugăr în Ierusalim, dar după un timp s-a întors în ţara sa, Georgia, unde a fost hirotonit episcop de Ninotsminda.

Cuviosul Arsenie dorea să ducă o viaţă de singurătate şi cât mai pioasă, astfel că i-a cerut Regelui David Kuropalates permisiunea de a demisiona din funcţia de episcop, pentru a se stabili într-o mănăstire. Regele a onorat cererea şi astfel Arsenie, împreună cu Ioan Grdzeslidze, un om de litere şi o altă mare personalitate a Bisericii, au plecat în căutarea unei mănăstiri. Preacuvioşii Ioan şi Ekvtime din Mănăstirea Iviron au aflat de această călătorie şi l-au înştiinţat pe fostul episcop Arsenie că este aşteptat la Muntele Athos. Cei doi au ajuns în Muntele Athos şi au început sub îndrumarea Sfântului Ekvtime să se ocupe de traducerea Sfintei Scripturi şi a mai multor cărţi teologice.

Sfântul Arsenie de Ninotsminda s-a ostenit întru Domnul la Mănăstirea Iviron mulţi ani şi a adormit în pace la o vârstă înaintată. El a fost înmormântat la Muntele Athos, în incinta Mănăstirii Sfântul Simeon Stâlpnicul.

Arseniana. Sfinti purtatori ai numelui Arsenie; Editura Cristimpuri

Cumpara cartea "Arseniana. Sfinti purtatori ai numelui Arsenie"

28 Martie 2016

Vizualizari: 938

Voteaza:

Sfantul Arsenie-episcop al Ninotsmindei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE