666 vine din Apus


De-a lungul secolelor, superstitiile legate de numarul 666 au degenerat in obsesii. Chiar in anul 666 omenirea se pregatea de Apocalipsa. Istoricii acelor timpuri povestesc despre reactiile locuitorilor planetei. Cei mai multi credeau ca vine sfarsitul lumii si este firesc sa petreaca, sa-si vanda toate averile sau sa se roage pentru o moarte mai demna. Istoria s-a repetat, cam in acelasi mod, si in anul 1666.

Fireste, Biserica si crestinii au fost preocupati de venirea Apocalipsei, cu atat mai mult cu cat Apocalipsa Sf. Ioan vorbeste despre acest eveniment.

Reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe precizeaza ca este vorba insa de a doua venire a Mantuitorului Iisus pe pamant. Atunci va fi o dezlantuire de stihii si Diavolul isi va face lucrarea sa, indepartand cat mai multi crestini de Dumnezeu, care este Viata. in aceasta lupta crancena cu fortele satanice, multi vor renunta la credinta lor, dar Mantuitorul va veni pe un nor de slava! intre Rau si Bine, va invinge Binele. Speculatiile referitoare la semnificatia cifrei 666 provin in special din Apus si se regasesc in subiecte de filme, carti etc., dar si de la cultele neoprotestante.

Tot din Apus am imprumutat si denumirea de exorcism. La noi, in Ortodoxie, nu exista exorcizari, ci Moliftele Sf. Vasile cel Mare au harul sa invinga puterea Diavolului. Pentru Ortodoxie, cifra 666 nu are o valoare teologica. Azi va fi o zi obisnuita.

 

.

06 Iunie 2006

Vizualizari: 5873

Voteaza:

666 vine din Apus 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE