Cinci ani va dura reconstructia Bisericii Evanghelice


Cinci ani va dura reconstructia Bisericii Evanghelice

Biserica Evanghelica din Bistrita, distrusa partial intr-un incendiu izbucnit in vara acestui an, nu va fi reconstruita complet mai devreme de 2013, a stabilit comisia care se ocupa de lucrarile de reabilitare.

 

Potrivit primarului Ovidiu Cretu, edificiul emblema al Bistritei va fi reconstruit in 5 ani si va fi gata la timp pentru a aniversa 500 de ani de la ridicarea nivelului al IV-lea al turnului.

 

Din cauza materialelor speciale cerute de proiectantul lucrarilor de reconstructie, care sunt dificil de procurat, dar si a numeroaselor expertize necesare, nu va fi gata inaintea sezonului de iarna nici macar acoperisul, sustine sursa citata.

 

Pentru a proteja interiorul de intemperii, primarul da asigurari ca vor fi folosite in continuare folii de protectie si interiorul bisericii nu va avea de suferit.

 

In momentul izbucnirii incendiului devastator, Biserica Evanghelica din Bistrita se afla in lucrari de restaurare, care au demarat inca din 1992. Intr-o evaluare facuta cu circa trei luni inaintea incendiului, in martie 2008, o comisie de experti de la Universitatea Babes-Bolyai aprecia ca reabilitarea edificiului va fi finalizata in 2013.

 

Simona Bozbici

.

18 Septembrie 2008

Vizualizari: 763

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE