Masuri speciale pentru pelerinajul de la Nicula


Autoritatile clujene au luat masuri speciale in apropierea manastirii de la Nicula, cu prilejul sarbatorii Adormirii Maicii Domnului.

In perioada celor trei zile de pelerinaj va fi interzisa si desfasurarea comertului ambulant, "de balci", pe raza satului Nicula. Deciziile au fost luate la rugamintea arhimandritului Dumitru Cobzaru, care a precizat ca aceste activitati denatureaza rostul profund spiritual al evenimentului. "Primaria din comuna Fizesu Gherlii va controla fenomenul de balci din satul Nicula, atat in ceea ce-i priveste pe comercianti, cu o atentie speciala pentru cei de bauturi alcoolice, cat si pe organizatorii de distractii prin care se denatureaza rostul spiritual al sarbatorii", a transmis Prefectura Cluj. In incinta Manastirii Nicula si pe drumul de acces spre aceasta va fi strict interzisa instalarea tarabelor, iar echipajele mixte de politie si jandarmi vor fi prezente pe tot traseul pentru a preveni fenomenul de cersetorie si pentru a combate evenimentele infractionale.

Autoritatile au mai stabilit, ieri, instalarea unui punct ambulatoriu de prim ajutor, asigurarea a o suta de pubele si a trei containere pentru depozitarea gunoiului si instalarea a 20 de toalete ecologice. Toti pelerinii vor primi sticle cu apa potabila. Consiliul Judetean Cluj a dispus reabilitarea unui nou drum de acces catre Manastirea Nicula, pe traseul Cluj-Napoca - Jucu - Sic - Nicula, care este mai scurt decat cel folosit in prezent. Accesul cu autovehicule in satul Nicula nu se va putea face, in perioada 13-15 august, decat pe baza legitimatiei emise de staretul manastirii.

de N.D.

.

10 August 2006

Vizualizari: 1862

Voteaza:

Masuri speciale pentru pelerinajul de la Nicula 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE