Turismul Religios - Marile praznice - petrecute in locasuri facatoare de minuni


In luna septembrie, Patriarhia Romana organizeaza pelerinaje in locasuri religioase ce adapostesc vestite icoane facatoare de minuni si sfinte moaste. De asemenea, pelerinii pot asista la Sfanta Liturghie in ziua marilor praznice, in catedrale episcopale si biserici ce poarta hramul marilor sarbatori din aceasta luna: Nasterea Maicii Domnului, Inaltarea Sfintei Cruci, Sarbatoarea Sf. Ierarh Mucenic Teodosie de la Manastirea Brazi.

Iata traseele:
* Intre 1 si 4 septembrie - pelerinaj "Spre muntele Rarau". Se fac popasuri duhovnicesti in 16 locasuri ortodoxe, printre care: Manastirile Ghighiu, Suzana, Cheia, Petru Voda, Rarau, Acoperamantul Maicii Domnului, Schitul Pojorata; nu lipsesc din acest traseu Manastirile Varatec si Agapia (Pret: 360 lei/3.
600.00 lei ROL).
* La 4 septembrie, pelerinaj la Catedrala Arhiepiscopala Targoviste, apoi la Manastirile Cetatuia, Namaiesti, Negru Voda. (Pret: 45 lei/450.000 ROL).
* Intre 3 si 4 septembrie, popasuri de suflet la Manastirile Clocociov, Brancoveni, Calui, Tismana, Polovragi, Hurezi si Dintr-un Lemn. (Pret: 200 lei/2.000.000 ROL).
* Pe 8 septembrie se viziteaza Manastirile Cotmeana, Cozia, Turnu, iar la Schitul Ostrov se participa la Sf. Liturghie de hram. (Pret: 47 lei/470.000 ROL).
* La 10 septembrie, pelerinaj la Manastirile Pestera Sfantului Apostol Andrei si Dervent (Pret: 50 lei/500.000 ROL).
* Intre 9 si 11 septembrie, "Pelerinaj in inima Apusenilor"; credinciosii se vor ruga in Catedrala Metropolitana din Alba Iulia si vor cunoaste istoricul unor locasuri facatoare de minuni, printre care Manastirile Ramet, Sf. Ioan Botezatorul, Buna Vestire Patranjeni, Albac, Dumbrava. (Pret: 320 lei/3.200.000 ROL).
* La 11 septembrie, popas la manastiri venerate de credinciosi: Ghighiu (se participa la Sf. Liturghie), Zamfira, Suzana si Cheia. (Pret: 38 lei/380.000 ROL).
Plecarile vor avea loc la ora 6,45, de la Clopotnita din Dealul
Mitropoliei (statuia lui Al. I. Cuza). Relatii la tel. 337.48.13; tel./fax 336.99.21.
Manastirea Hurezi are 20 de locuri de cazare pentru turisti

Asezata in partea de nord a judetului Valcea, pe soseaua nationala Rm. Valcea - Tg. Jiu, in comuna Horezu, manastirea este ctitoria domnitorului Constantin Brancoveanu. Ridicat la 1697, sfantul locas monahal este cel mai vast ansamblu de arhitectura medievala pastrat in Tara Romaneasca. O alta bijuterie arhitecturala a manastirii, care ii confera un aer de permanenta sarbatoare, este foisorul, ctitorie din 1753 a lui Dionisie Balacescu. La parterul manastirii se afla trapeza - sala de mese. Pictura din trapeza este executata in fresca, intre anii 1705 si 1706. Pana in 1872, manastirea a avut o viata de obste de calugari, dupa care devine o manastire de calugarite. Pentru aceia care vor dori sa innopteze, manastirea are si posibilitati de cazare. Astfel, in prezent, exista 20 de locuri, in dormitoare cu 1-2 paturi, 3 camere cu 4 paturi si o mansarda. Plecand de aici, turistii pot vizita atat Coloana Infinitului a lui Brancusi, de la Tg. Jiu, dar si fosta cetate de scaun a Tarii Romanesti, Rm. Valcea.

La Horezu se pot achizitiona, direct de la sursa, vestitele vase ceramice cu nu mai putin celebrul model al "cocosului de Horezu".

.

25 August 2005

Vizualizari: 2921

Voteaza:

Turismul Religios - Marile praznice - petrecute in locasuri facatoare de minuni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE