Astazi se incheie la Cluj-Napoca Zilele Artei Bizantine - editia a III-a

 

La Cluj-Napoca se incheia astazi cea de-a treia editie a simpozionului dedicat Zilelor Artei Bizantine. Manifestarile au cuprins conferinte pe teme de iconografie, lansari de carte, vernisaje si expozitii de icoane, concerte de muzica psaltica si slujbe religioase, cu participarea unor personalitati din lumea teologica si artistica internationala.


Aseara in Sala Auditorul Maximum de la Filarmonica a avut loc un concert de muzica bizantina sustinut de: Grupul Psaltic Sfantul Roman Melodul, Grupul Psaltic Lumina Lina din Alba Iulia si Grupul Psaltic Cosma Melodul din Timisoara. Concertul a fost prezentat de d-na conf. Dr.

Elena Chircev, care a sustinut si o prelegere despre Muzica de traditie bizantina din Transilvania. Tot aseara a sustinut o scurta conferinta si Parintele Petru Stanciu, profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca despre un manuscris psaltic unicat din secolul XIX.


Simpozionul se va incheia astazi cu curs practic de iconografie crestina sustinut de profesorul grec Giorgos Kordis din Athena.

 

.

10 Decembrie 2007

Vizualizari: 649

Voteaza:

Astazi se incheie la Cluj-Napoca Zilele Artei Bizantine - editia a III-a 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE