Editia a VIII-a a Simpozionului international de la Alba Iulia

In perioada 4 – 6 mai 2009 la Alba Iulia se vor desfasura lucrarile Simpozionul international cu tema „Libertate si responsabilitate. Initiative si limite in dialogul religios”. Este cea de-a 8 editie a acestei manifestari academice patronate de Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia. Vor participa si vor sustine referate personalitati ale lumii teologice din tara si strainatate.

Simpozionul se va desfasura in Aula „Dumitru Staniloae” a Facultatii de Teologie din Alba Iulia si va cuprinde 3 sesiuni de referate, iar marti 5 mai 2009, de la ora 11.

00, va avea loc solemnitatea decernarii Doctoratului „Honoris Causa” domnului prof. univ. dr. Ludwig Tavernier din Koblenz –Germania si va fi lansat volumul simpozionului cu acelasi titlu.

Prima editie a acestui simpozion international a avut loc in anul 2002, cu tema: „Violenta „in numele lui Dumnezeu” – un raspuns crestin”, iar de atunci in fiecare an s-a organizat aceasta manifestare academica si in acelasi timp s-au tiparit si volumele cuprinzand referatele sustinute de participanti. Temele celorlalte simpozioane au fost: „Biserica in era globalizarii” (2003), „Spiritualitate si consumism in Europa unita” (2004), „Omul de cultura in fata descrestinarii” (2005) „Identitate crestina si dialog, in noul context european” (2006) „Cosmosul, intre frumos si apocaliptic – un recurs etic asupra ecologiei” 2007 si „Sensul vietii, al suferintei si al mortii, in mileniul III” 2008.

Dintre personalitatile teologice prezente la acest simpozion international amintim pe: IPS Dr. Lazar Puhalo (Canada), Monseniorul Dr. Albert Rauch (Regensburg - Germania), pr. prof. dr. Tecle Vetrali (Venetia – Italia) Alaturi de acesti oaspeti din strainatate vor si prezenti in aceste zile la Alba Iulia si nume importante ale teologiei romanesti, cum ar fi: dl. dr. Adrina Lemeni – Secretar de Stat pentru Culte.

Simpozionul va debuta luni, 4 mai, la ora 9.30 cu slujba Te Deum oficiata in Capela Facultatii de Teologie, care va fi urmata apoi de un cuvant de deschidere al IPS Andrei, iar de la ora 11.00 vor incepe sesiunile de lucru propriu-zise.

Sursa: Radio Reintregirea

.

04 Mai 2009

Vizualizari: 415

Voteaza:

Editia a VIII-a a Simpozionului international de la Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE