In bisericile ortodoxe se va oficia Canonul Sfantului Andrei Criteanul

 

Slujba Canonului Sfantului Andrei Criteanul se va oficia astazi in toate bisericile ortodoxe. Canonul integral cuprinde peste 250 de strofe si a fost alcatuit de Sfantul Andrei, Episcopul Cretei, in secolul al VIII-lea. El este un adevarat compendiu de pocainta, in care ni se pun in fata modele din Vechiul si Noul Testament, unele pe care sa le urmam, altele de care sa ne ferim.

Sfantul Andrei Criteanul a trecut la cele vesnice in anul 726, fiind unul dintre cei mai importanti imnografi ai Bisericii Crestine.

La Catedrala Reintregirii din Alba Iulia Canonul cel Mare se oficiaza dupa randuiala traditionala in cadrul slujbei Pavecernitei mari incepand cu ora 18.

00 si va fi transmis in direct de postul nostru de radio.

Canonul Sfantului Andrei Criteanul este specific perioadei Sfantului si Marelui Post. El s-a citit in prima Saptamana din acest post, in zilele de luni, marti, miercuri si joi, iar maine se va citi integral la denia de miercurea din Saptamana a V-a din Postul Pastelui.

Este un canon de pocainta pentru pacatele noastre, la care ar fi bine sa participe toti credinciosii.

Va indemnam sa participati la aceasta slujba unica din timpul anului liturgic si mai ales sa incercam sa urmam pilda celor ce s-au pocait si au urmat Domnului Hristos.

Tot o slujba specifica si unica in cursul anului bisericesc va avea loc vineri seara cand se va oficia Denia Acatistului Bunei Vestiri.

Asculta live Canonul Sfantului Andrei Criteanul la Radio Reintregirea

.

05 Aprilie 2006

Vizualizari: 2448

Voteaza:

In bisericile ortodoxe se va oficia Canonul Sfantului Andrei Criteanul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE