Inaugurarea centrului de ingrijire a persoanelor varstnice la domiciliu din comuna Hoparta

 

Duminica, 26 august 2007, dupa dezbaterea publica din cadrul proiectului "Acasa in Europa!" va avea loc si inaugurarea Centrului de Ingrijire a Persoanelor Varstnice la Domiciliu din comuna Hoparta. Coordonatorul acestui centru este Parintele paroh Vladimir Beregoi.

Pana in prezent la Silivas exista un Centru de Zi pentru copii "Sfanta Filofteia", care functioneaza de 3 ani si se asigura ingrijire la domiciliu pentru 10 persoane varstnice. De duminica acest serviciu social pentru batrani se va extinde pe raza intregii comune, care cuprinde satele: Hoparta, Silivas, Vama Seaca si Spalnaca. Peste 30 de persoane nevoiase vor primi de acum, zilnic, ingrijire socio-medicala la domiciliu si o masa calda.



Acesta este cel de-al 48 serviciu social al Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia si cel de-al 10 centru de ingrijire socio-medicala la domiciliu.


Parteneri in cadrul acestui proiect sunt Consiliul Judetean Alba, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, Primaria Comunei Hoparta si Parohia Ortodoxa Vama Seaca - Silivas.

Pana la sfarsitul acestui an Filantropia Ortodoxa va mai deschide inca 2 astfel de centre la Targu-Mures si Campeni.

.

24 August 2007

Vizualizari: 1833

Voteaza:

Inaugurarea centrului de ingrijire a persoanelor varstnice la domiciliu din comuna Hoparta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE