La Almasu Mare hram si dezbatere publica in ziua praznicului Bunei Vestiri


In localitatea Almasu Mare din judetul Alba, duminica, 25 martie 2007, se vor desfasura doua importante evenimente: dimineata la biserica din sat se va praznui hramul acestei, iar dupa-amiaza la Caminul Cultural va avea loc prima dezbatere publica din cadrul Proiectului "Acasa. In Europa!"

Parintele Florin Achim, parohul din Almasu Mare, implicat si in proiectul de informare europeana "Acasa, in Europa!" ne-a oferit mai multe amanunte. Pentru inceput, un scurt istoric al bisericii din sat, biserica ce isi praznuieste hramul - Buna - Vestire: "Biserica "Buna Vestire" din localitatea Almasul Mare este atestata documentar din anul 1418. Aceasta Biserica este construita din piatra si este una dintre cele mai vechi din Muntii Apuseni. In Biserica se pastreaza cinci icoane pe lemn din anul 1764 si cateva icoane pe sticla.



Duminica, 25 martie, de praznicul "Bunei Vestiri", invitam pe toti cei care au posibilitatea sa participe la hramul Bisericii noastre, unde vor sluji cei patru preoti din localitate.

La ora 8.30 incepe randuiala Utreniei, urmand la ora 10.00 Sfanta Liturghie, iar de la ora 12.00 se va savarsi Taina Sfantului Maslu.

Parintele Florin Achim ne-a vorbit si despre dezbaterea publica de la Almasu Mare: "Tot in aceasta zi de mare praznic, incepand cu ora 16.00, va fi prima dezbatere publica din cadrul proiectului "Acasa in Europa", care va avea titlul: "Ce va fi altfel in satul nostru, dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana", unde vor participa Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop Andrei al Alba Iuliei si oficialitati locale si judetene. Si tot atunci va avea loc inaugurarea punctului de informare europeana din localitatea Almasul Mare."

.

24 Martie 2007

Vizualizari: 3073

Voteaza:

La Almasu Mare hram si dezbatere publica in ziua praznicului Bunei Vestiri 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE