LTCOR Targu-Mures a organizat o colecta pentru sinistratii din Moldova

Intre 7-17 iulie 2010, Liga Tinerilor Crestini Ortodocsi din Targu-Mures a organizat o colecta de ajutoare pentru sinistratii din orasul Dorohoi, care au fost grav afectati de inundatiile din acest an, inundatii ce au produs foarte multe pagube materiale si pierderi de vieti omenesti.

Primul transport a fost facut, sambata, 10 iulie 2010, zi in care am fost intampinati de PC Pr. Adrian Cretu, secretar al Protoieriei Dorohoi si indrumati spre Parohia "Nasterea Maicii Domnului" - Vargolici, aflata sub pastorirea PC Pr. Ifrim Catalin, unde au fost impartite ajutoarele persoanelor sinistrate.

Situatia din aceasta zona era mult peste ceea ce au surprins camerele de luat vederi din mass-media.

Noi, cei care am fost implicati in acest transport am facut diferenta intre ceea ce inseamna sa vezi imagini sau filmari facute in astfel de tragedii sau sa fii prezent alaturi de cei care sunt in suferinta. Am vazut oameni daramati psihic care repetau mereu, mereu ca apa le-a luat casa, oameni care dormeau in corturi facute din paturi si cateva bucati de saci de plastic sprijinite, oameni care isi scoteau din casa cu lopata mobila facuta praf de apa, am vazut mormane de pamant care fusesera candva case . Am auzit sute de suspine care ne sfasiau inimile . durerea ce era si am simtit-o acolo nu a putut si nu va putea fi surprinsa in fotografii sau inregistrari video . Era o sfasiere care plutea in vazduh, un strigat de ajutor . Aceste trairi le-am impartasit si celor de acasa, care s-au hotarat sa mai faca inca un transport de ajutoare.

Asadar urmatorul transport se va face in data de 26 iulie 2010, intr-o alta zona sinistrata a orasului Dorohoi.

Pr. Sandor Stefan, preot misionar in Targu-Mures

Sursa: Radio Reintregirea

.

23 Iulie 2010

Vizualizari: 692

Voteaza:

LTCOR Targu-Mures a organizat o colecta pentru sinistratii din Moldova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE