Mai multi ierarhi vor sluji la Te Deum-ul oficiat cu prilejul comemorarii a 88 de ani de la Marea Unire

 

Mai multi ierarhi vor sluji la Te Deum-ul oficiat cu prilejul comemorarii a 88 de ani de la Marea Unire realizata aici la Alba Iulia

Manifestarile organizate anul acesta la Alba Iulia de Ziua Nationala a Romaniei vor debuta dimineata, cu depuneri de jerbe si coroane din partea oficialitatilor la statuile lui I.C. Bratianu, Iuliu Maniu si Mihai Viteazul, dar si cu primirea soliilor din cetatile de scaun la Sala Unirii.

Biserica prin slujitorii ei - ierarhi, preoti si credinciosi vor oficia in Catedrala Reintregirii de la ora 9.30 Sf.

Liturghie urmata de la ora 12.00 de un Te Deum in cadrul caruia vor fi pomeniti eroii romani, sfinti si martiri, care au infaptuit unitatea nationala a romanilor in anul 1918.

Dintre ierarhii care vor sluji maine amintim: IPS Andrei al Alba Iuliei, PS Nicodim de la Drobeta Turnu Severin, PS Lucian de Caransebes, PS Vasile Somesanul si PS Iustin Sigheteanul. Vor participa ierarhi si ai altor culte din Romania. Va fi prezent si domnul Adrian Lemeni, Ministru Secretar de Stat pentru Culte.

La sfarsitul slujbei Te Deum va rosti un cuvant de invatatura IPS Arhiepiscop Andrei va transmite si un indemn participantilor la manifestarile de la Alba Iulia ca dupa 1 ianuarie 2007 sa pastreze valorile culturale si spirituale, precum si credinta crestina a neamului romanesc.

Mesajul esential al acestei Zile Nationale a Romaniei, aflata in pragul intrarii in Uniunea Europeana, este acela de a ne pastra credinta ortodoxa si adevarata cultura, care este o Cultura a Duhului, singura ce poate asigura unitatea si identitatea noastra ca popor crestin si roman.

Nu e intamplator faptul ca, cu o zi inainte de Ziua Nationala a Romaniei, a fost praznuit Sfantul Apostol Andrei, cel care ne-a increstinat pe noi ca neam si care a insuflat inaintasilor nostri credinta in Domnul Iisus Hristos.

.

30 Noiembrie 2006

Vizualizari: 2051

Voteaza:

Mai multi ierarhi vor sluji la Te Deum-ul oficiat cu prilejul comemorarii a 88 de ani de la Marea Unire 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE