Marturie athonita - Pelerinajul Staretului Efrem Vatopedinul in Romania


Timp de 10 zile, in perioada 28 mai-6 iunie 2007, Parintele Arhimandrit Efrem, staretul manastirii Vatoped din Muntele Athos face un nou pelerinaj in Romania. Vizita staretului athonit va cuprinde conferinte, sinaxe, interviuri si intalniri in mai multe orase si manastiri din tara. Marturia athonita va fi intarita de aceasta data de prezenta unei copii dupa icoana Pantanassa (Atotimparateasa)-vindecatoare de cancer, de la Manastirea Vatoped si de grupul de psalti Tropos din Athena, condus de Constantinos Anghelidis.


Acesta este cel de-al 4-lea pelerinaj facut de Parintele Efrem, la invitatia IPS Andrei, arhiepiscopul Alba Iuliei, pentru a le impartasi credinciosilor romani din experienta de viata athonita, la fel cum a facut-o in anii 2000, 2002 si 2004.


Copia icoanei Pantanassa, va fi donata manastirii Ramet, din judetul Alba.

Reamintim faptul ca in anul 2004 staretul Efrem a donat o copie dupa icoana Paramithya (Mangaietoarea) manastirii Lupsa, iar in anul 2002 a donat o alta copie dupa icoana Pantanassa manastirii Oasa, din judetul Alba.


Cuvantarile rostite de staretul vatopedin in primele 2 pelerinaje au fost tiparite in doua volume cu titlurile: "Cuvant din Sfantul Munte-Omiliile Arhimandritului Efrem, Egumenul Manastirii Vatopedi, in Romania", carte ce cuprinde cuvantarile si conferintele staretului athonit din anul 2000 si volumul "Marturie athonita in Romania", care cuprinde omiliile rostite de Staretului Efrem in perioada pelerinajului in Romania din anul 2002.

Pelerinajul va mai cuprinde conferinte si sinaxe in Bucuresti, Alba Iulia, Craiova si Timisoara.

 

 

.

26 Mai 2007

Vizualizari: 2872

Voteaza:

Marturie athonita - Pelerinajul Staretului Efrem Vatopedinul in Romania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE