Parastas la Chilia Colciu din Sfantul Munte Athos pentru Parintele Dionisie Ignat

Sambata, 9 mai 2009, la Chilia Colciu din Sfantul Munte Athos s-a oficiat o slujba de parastas pentru Parintele Dionisie Ignat, la cinci ani de la trecerea sa la Domnul. Parintele Dionisie Ignat a trecut la cele vesnice in luna mai a anului 2004, dupa 77 de ani de nevointa in Sfantul Munte Athos si 58 de ani ca duhovnic si mangaietor de suflete.

Ucenicii Parintelui Dionisie au pregatit in aceste zile prima carte dedicata sfintiei sale, carte aparuta la Editura Prodromos si care are titlul: „Staretul Dionisie. Duhovnicul de la Sfantul Munte Athos”.

Cartea are un prolog semnat de Parintele Efrem, egumenul Manastirii Vatoped, de care depinde Chilia Sfantul Gheorghe de la Colciu, unde s-a nevoit Parintele Dionisie si cuprinde mai multe inregistrari transcrise, cuprinzand diverse teme duhovnicesti abordate de Parintele Dionisie.

Amintim aici cuvinte despre dragoste, ortodoxie, patimi, spovedanie si impartasanie, rugaciunea mintii s.a. Volumul se incheie cu prima suta de capete ale staretului Dionisie – o colectie din apoftegmele duhovnicesti ale parintelui. Asa cum mentioneaza editorii acestei carti vor mai aparea in viitor si alte volume din invatatura si viata parintelui Dionisie Ignat de la Athos.
Vesnica lui pomenire!


Sursa: Radio Reintregirea

.

10 Mai 2009

Vizualizari: 1092

Voteaza:

Parastas la Chilia Colciu din Sfantul Munte Athos pentru Parintele Dionisie Ignat 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE