Pomenirea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel si a Sfantului Ierarh Ghelasie de la Ramet

 

In fiecare an la 29 iunie Biserica Ortodoxa face pomenirea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, cei ce sunt intre Apostoli mai intai pe scaun sezatori si lumii invatatori, propovaduitorii cei tari si de Dumnezeu vestitori si capeteniile ucenicilor lui Hristos - cum ii numeste Biserica in slujbele Sale.


IPS Andrei va participa inca din ajun la slujbele oficiate cu ocazia hramului Manastirii Ramet, unde va fi insotit de Parintele Andrei Barbu, exarhul manastirilor.


Maica Stareta Ierusalima ne-a informat ca slujbele inchinate Sfintilor Apostoli Petru si Pavel vor incepe joi seara de la ora 19.00. Va fi Priveghere ce va cuprinde Vecernia Mare, Litia, Utrenia si Ceasurile la care va participa Corul Lumina lina din Alba Iulia.

Vineri dimineata, de la ora 7.00 se va oficia Taina Sfantului Maslu, Acatistul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, iar de la ora 10.00 Sfanta Liturghie arhiereasca, la care va canta Corul Seminarului Teologic Ortodox Mitropolit Simion Stefan din Alba Iulia, dirijat de Parintele Arhiid. Nicolae Toparcean.

Sambata, 30 iunie 2007, Biserica Ortodoxa praznuieste pe Sf. Ierarh Ghelasie ale carui sfinte moaste se afla la Manastirea Ramet. Maica stareta Ierusalima ne-a precizat ca slujbele vor incepe de vineri seara de la ora 19.00 cu Priveghere, ce va cuprinde Vecernia Mare, Litia, Utrenia si Ceasurile, iar sambata dimineata de la ora 8.30 se va oficia Acatistul Sfantului Ierarh Ghelasie, Ceasurile, iar de la ora 10.00 Sfanta Liturghie. Raspunsurile vor fi date de corul Lumina Lina, dirijat de Laurentiu Truta.


In eparhia noastra sunt mai multe biserici care ii au ca ocrotitori pe cei doi verhovnici ai Apostolilor. Astfel, tot maine isi mai serbeaza hramul Parohia "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Alba Iulia, unde slujeste Parintele Petru Plesa si Parintele Ovidiu Panaite.


Parohia din Santimbru, pastorita de parintele Florin Croitoru, directorului Centrului de Misiune si Tineret de la Centru Eparhial, de asemenea isi praznuieste maine hramul bisericii.

 

.

28 Iunie 2007

Vizualizari: 1744

Voteaza:

Pomenirea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel si a Sfantului Ierarh Ghelasie de la Ramet 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE