Prima Duminica dupa Rusalii a Tuturor Sfintilor


Prima Duminica dupa Rusalii mai poarta si denumirea de Duminica Tuturor Sfintilor si aceasta deoarece in aceasta Duminica Biserica praznuieste pe toti sfintii, din toata lumea, stiuti si nestiuti.

Sfintii Parinti au asezat dupa Pogorarea Sfantului Duh aceasta sarbatoare pentru a arata ca venirea Preasfantului Duh a lucrat prin Apostoli lucruri mai presus de fire, a sfintit si inteleptit pe cei ca noi, asezandu-i in locul ingerilor cazuti.

Pentru a primi ajutorul Sfintilor pe care nu-i stim, dar si al Sfintilor care se vor mai adauga mai tarziu, dumnezeiestii Parinti au ales aceasta zi pentru a sarbatori praznicul Tuturor Sfintilor.
Un alt motiv pentru care a fost aleasa aceasta duminica ca zi a Tuturor Sfintilor este si acela ca praznuirile sfintilor ce se fac in fiecare zi in parte, trebuiau adunate intr-o singura zi pentru a arata ca ei au luptat pentru un acelasi Hristos, toti au pasit pe aceeasi cale a virtutii si au primit cununa ca niste slujitori ai unui singur Dumnezeu.

Sfintii implinesc lumea de sus iar pentru noi sunt modele vrednice de urmat pentru a purta si noi aceeasi lupta si a primi cununa cea vesnica si netrecatoare.



In aceasta Duminica IPS Andrei este prezent la hramul Manastirii Casva din judetul Mures fiind insotit de catre parintele arhimandrit Andrei Barbu.

.

17 Iunie 2006

Vizualizari: 2265

Voteaza:

Prima Duminica dupa Rusalii a Tuturor Sfintilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE