Rechizite noi pentru scolarii din centrele sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia

Peste 300 de copii, ocrotiti in 19 centre sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia si ale Asociatiei Filantropia Ortodoxa, din judetele Alba si Mures, au primit rechizite noi constând in caiete de matematica, caiete de romana mici, caiete studentesti, caiete pentru muzica, biologie, geografie, blocuri de desen, acuarele, seturi de carioci, seturi de pixuri albastre, stilouri, rezerve pentru stilou, set de creioane obisnuite, creioane colorate, creioane mecanice, coperte pentru caiete si carti, penare, radiere, truse de geometrie, pasta corectoare, rigle si ghiozdane, in valoare de 6000 de lei.

Aceste rechizite nu acopera insa toate nevoile pe care un copil le are la inceputul anului scolar, costurile fiind foarte mari, mai ales in aceasta perioada de criza. Demersul este, pe de-o parte, un semn de incurajare pentru acesti scolari la inceputul anului de invatamant dar si un exemplu, deoarece langa efortul fiecarui preot si asistent social care se ocupa de aceste centre sociale, trebuie vina contributia comunitatii si a tuturor celor care constientizam importanta asigurarii unor conditii bune de educatie pentru generatia tânara si mai ales pentru acesti copii care trebuie ocrotiti.

Actiunea are loc in cadrul proiectului „Pasaport pentru Succes”, derulat de asociatia Filantropia Ortodoxa. Proiectul este finantat de Uniunea Europeana in cadrul programului Facilitatea de Tranzitie: Integrarea in societate a tinerilor apartinand minoritatilor si grupurilor dezavantajate.

Sursa: Radio Reintregirea
 

.

13 Septembrie 2010

Vizualizari: 930

Voteaza:

Rechizite noi pentru scolarii din centrele sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE