Sfantul Siluan Athonitul va fi praznuit cu mare cinste in Arhiepiscopia Alba Iuliei

In aceasta saptamana, vineri, 24 septembrie 2010, Biserica Ortodoxa va face pomenirea Sfantului Cuvios Siluan Athonitul (1866 - 1938), un dascal apostolic si profetic al Bisericii din secolul XX.

In Arhiepiscopia Alba Iuliei exista o manastire care are hramul Cuviosului Siluan, manastirea de la Cut, unde este staret Parintele Teofan Popa. Si in acest an la slujba hramului va participa IPS Andrei, care va fi insotit de Parintele Andrei Barbu, exarhul manastirilor si de Parintele Ion Galata, consilier economic la Centrul eparhial.

Sfantul Siluan mai este cinstit si la Manastirea Lupsa, care are hramul bisericii noi inchinat Cuviosului Siluan si la Manastirea Buna Vestire de la Cib, care are ca al doilea hram pe Sfantul Siluan.

O particica din moastele Sfantului Siluan se afla si la catedrala Reintregirii, unde se va face joi seara priveghere de la ora 21.00, slujba ce va cuprinde si Sfanta Liturghie.

Hram va fi si la Biserica Memoriala Mihai Viteazul din Alba Iulia, care din 2006 a primit ca al doilea ocrotitor pe Cuviosul Siluan. La aceasta biserica se afla si o particica din moastele Sfantului Siluan, iar slujbele de hram se vor face incepand din ajun, joi 23 septembrie 2010, de la ora 18.00, cu Privegherea, care va cuprinde Vecernia Mare cu Litie, Utrenia si Sfanta Liturghie.

Sursa: Radio Reintregirea

21 Septembrie 2010

Vizualizari: 1203

Voteaza:

Sfantul Siluan Athonitul va fi praznuit cu mare cinste in Arhiepiscopia Alba Iuliei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE