Strategia Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane Alba Iulia privind implicarea in combaterea violentei in familie.

 

25 noiembrie - Ziua Internationala de lupta impotriva violentei

Cu ocazia Zilei Internationale de lupta impotriva violentei, Arhiepiscopia Ortodoxa Romana Alba Iulia si Asociatia Filantropia ortodoxa Alba Iulia au demarat un amplu proiect de combatere a violentei in familiile.


In cadrul acestui proiect aproximativ 100 de preoti din judetul Alba, incluzand preoti si 100 de profesori de religie vor fi instruiti si informati, in legatura cu prevenirea violentei in familie si de asemenea pregatiti in tehnici de consiliere si in procedee de mobilizare a comunitatilor proprii in favoarea victimelor.


Cursurile, care au demarat in data de 27 noiembrie in protopopiatul Aiud, se desfasoara pe parcursul a doua zile pe grupe de cate 20 de participanti.


Proiectul vizeaza la nivelul judetului Alba circa 7000 de persoane, punandu-se bazele unor initiative comunitare si de tineret cu impact pe termen lung ce vizeza o modificare semnificativa a mentalitatii privind violenta in familie si o crestere a sentimentului de solidaritate si de compasiune vizavi de victimele violentei.

Acesta este cel mai amplu proiect de combatere a violentei in familie din judetul Alba si face parte dintr-o strategie coerenta pe care Arhiepiscopia Ortodoxa Romana Alba Iulia si Asociatia "Filantropia Ortodoxa Alba Iulia" au elaborat-o pentru diminuarea acestui fenomen.



In cadrul acestei strategii au mai fost realizate pana in prezent si alte proiecte de anvergura, care functioneaza si in prezent, in parteneriat cu autoritatile publice judetene si locale:

1. In anul 2002, s-a a initiat Proiectul Telefonul copilului - un serviciu telefonic gratuit, apelabil din judetul Alba, de sesizare a cazurilor de copii aflati in dificultate. Prin intemediul acestui serviciu au fost depistate mai multe cazuri de abuz si exploatare asupra copiilor.

2. In anul 2003 a fost infiintat un Centru de Recuperare a copiilor care au suferit o forma de abuz ,centru rezidential, cu servicii specializate in recuperare, cu o capacitate de 16 locuri.

3. In anul 2005 a fost infiintata Reteaua Alternativa de Prevenire si Combatere a exploatarii prin munca a copilului - judetul Alba, pe zonele Alba-Sebes, Aiud-Teius, Ocna Mures-Unirea, Blaj-Cetatea de Balta, Cugir-Sibot.

4. In anul 2006 s-a infiintat la Manastirea Dumbrava, Centrul Maternal pentru femei insarcinate aflate in situatii de criza cauza, in mare parte, fiind violenta familiala produsa de sot, parinti sau frati.

 

.

28 Noiembrie 2006

Vizualizari: 3062

Voteaza:

Strategia Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane Alba Iulia privind implicarea in combaterea violentei in familie. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE