Theotokos - Primul cor de copii din Romania care va face un turneu in Australia

Corul de copii "Theotokos” de la Biserica Ortodoxa Maieri I din Alba Iulia va pleca luni, 7 decembrie 2009, intr-un nou turneu peste hotarele tarii, de data aceasta in Australia. Este primul cor de copii din Romania care va face un turneu pe continentul australian. Pentru coristii albaiulieni, acesta este cel de-al 16-lea turneu in strainatate, iar Australia va fi cea de-a 21-a tara pe care o vor vizita.

Turneul australian al corului de copii „Theotokos” este organizat de Asociatia Romanilor din Sudul Australiei, in colaborare cu Episcopia Ortodoxa Romana din Australia si Ambasada Romaniei de la Canberra. In cadrul acestui turneu, copiii vor sustine patru concerte de colinde in Melbourne si Adelaide si vor da raspunsurile la doua Sfinte Liturghii de la bisericile ortodoxe ale comunitatilor romanesti.

Anul 2009 a fost deosebit de bogat pentru corul „Theotokos”, aceasta fiind cea de-a treia deplasare in strainatate a corului din acest an, dupa Marea Britanie in luna ianuarie si Italia si Austria, in luna iulie.

Corul de copii „Theotokos” a fost infiintat in urma cu 22 de ani de catre Inaltpreasfintitul Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei si tot de atunci este condus de Arhid. Nicolae Calin Bulac, activitatea corului fiind neintrerupta de-a lungul acestor ani.

La realizarea acestui turneu au contribuit, pe langa parintii copiilor din cor si o serie de sponsori care, pe langa recunostinta coristilor, vor fi promovati intr-un clip promotional de catre TVR International si Radio Romania International care sunt parteneri media ai acestui turneu. Amintim aici pe cei mai importanti sponsori ai corului „Theotokos”: Consiliul Judetean Alba, Institutia Prefectului Alba, Rosia Montana Gold Corporation, Holzindustrie Schweighofer Sebes, Elit Alba, aparatul propriu al DGFP Alba si al Administratiei Finantelor Publice Alba Iulia, S.C. Aggressione Alba Iuia, Rekord Alba Iulia, GLG Tecnospark, Banca Transilvania si S.C. Nichi Ardeal si nu ultimul rand, Ziarului Unirea Alba Iulia.

Sursa: Radio Reintregirea

 

.

07 Decembrie 2009

Vizualizari: 706

Voteaza:

Theotokos - Primul cor de copii din Romania care va face un turneu in Australia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE