Comunicat de presa


Comunicat de presa

Duminica, 18 martie, incepand cu ora 9.00, Inalt Prea Sfintitul Dr. Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfanta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopala a Tomisului.          

Aceasta duminica, a IV-a a postului mare, este dedicata Sfantului Ioan Scararul,  cel care a ramas in constiinta credinciosilor ca un mare sfant, fiind cunoscut mai ales datorita scrierilor sale pline de intelepciune. Printre aceste scrieri se numara si lucrarea "Scara" in care sfantul explica evolutia noastra spirituala printr-o scara pe care ne urcam si coboram.

Alcatuita din 30 de trepte (capitole), scrierea sa este sinteza cea mai desavarsita a literaturii ascetice.

Tot in aceasta duminica, Inalt Prea Sfintia Sa va oficia slujba de priveghere la Catedrala Arhiepiscopala incepand cu ora 18.00, precum si slujba de calugarie a unor tineri doritori sa urmeze calea monahismului.

La Arhiepiscopia Tomisului cursul:  Evidenta colectiilor de bunuri culturale

Luni, 19 martie, la ora 9.00, in Sala mare a Palatului Arhiepiscopal, Inalt Prea Sfintitul Dr. Teodosie Petrescu va deschide cursurile de "Evidenta colectiilor de bunuri culturale".

Organizat in parteneriat cu Centrul de informatica si memorie culturala, cursul isi propune sa instruiasca restauratori pentru a putea tine evidenta informatizata a bunurilor de patrimoniu, dorind sa vina in sprijinul unitatilor de cult detinatoare de bunuri ce fac parte din patrimoniul cultural national.

Cursurile vor fi sustinute de catre directorul centrului, Irina Oblender, prof. Victor Simon, istoric de arta, de analistul istoric Aurelia Dutu, de Pr. Valeriu Roman, consilier pe probleme de Patrimoniu Cultural la Arhiepiscopia Tomisului si de Ecaterina Giubega, specialist restaurator. Pe parcursul celor 6 zile cei 20 de cursanti vor afla amanunte cu privire la: managementul evidentei colectiilor de arta,  fisarea cartilor vechi, documentarea colectiilor de bunuri de patrimoniu. Pe langa cursurile teoretice ei vor avea acces la cursuri practice de introducere a fiselor de patrimoniu in baza de date generala.

         

Biroul de Comunicare si Relatii Mass-media
        Tel. fax. 0241/611201

.

16 Martie 2007

Vizualizari: 3672

Voteaza:

Comunicat de presa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE