Comunicat de presa - Arhiepiscopia Tomisului


Comunicat de presa - Arhiepiscopia Tomisului

Sambata, 12 iulie, incepand cu ora 8.00, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfanta Liturghie la biserica din localitatea Cochirleni, protoieria Medgidia.

Duminica, 13 iulie, incepand cu ora 9.00, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va savarsi Sfanta Liturghie la biserica "Sfantul Ioan Botezatorul" din Techirghiol.

In timpul slujbei, arhidiaconul Sebastian Dumitru, slujitor al acestei biserici, va primi harul preotiei, ramanand sa slujeasca in acest locas de cult in calitate de preot. Inaltpreasfintitul Teodosie le va vorbi credinciosilor prezenti despre Vindecarea slugii sutasului.

Constructia bisericii a inceput in vara anului 2002 pentru ca, pe 7 ianuarie 2007, sa primeasca cununa sfinteniei. Actualmente lacasul de cult este pregatit pentru demararea lucrarilor de pictura.

Tot duminica, Inaltpreasfintitul Nicolae Condrea, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi, va fi oaspetele Arhiepiscopiei Tomisului. Inaltpreasfintia Sa va oficia, incepand cu ora 9.00, Sfanta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel".


Originar din Constanta, IPS Arhiepiscop Nicolae Condrea este licentiat si doctor in Teologie al Facultatii de Teologie Ortodoxa "Andrei Saguna" din Sibiu. Si-a continuat studiile academice la Universitatea Marc Bloch din Strasbourg unde a frecventat cursurile de doctorat si a obtinut cel de-al doilea titlu de doctor in teologie.

In primavara anului 1997 a primit hirotonia in treapta de diacon si apoi de preot celib, infiintand si slujind la parohia "Nasterea Domnului" din Stuttgart. La sfarsitul anului 2001 parintele Nicolae a devenit monah al manastirii Radu Voda din Bucuresti si secretar patriarhal. Cateva luni mai tarziu, Congresul special electoral al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane in America si Canada l-a ales pe parintele Nicolae Condrea in scaunul vacant de Arhiepiscop, alegere validata de Sfantul Sinod in sedinta din 13 martie 2002. Atunci forul bisericesc i-a acordat parintelui Nicolae Condrea rangul de Arhimandrit fiind hirotonit si instalat arhiepiscop in cadrul Congresului anual al Arhiepiscopiei gazduit de parohia "Sf. Ioan Botezatorul" din Montreal, Canada.


Biroul de Comunicare si Relatii Mass-Media al Arhiepiscopiei Tomisului

.

11 Iulie 2008

Vizualizari: 674

Voteaza:

Comunicat de presa - Arhiepiscopia Tomisului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE