In duminica Vamesului si a Fariseului, IPS Teodosie va savarsi Sfanta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopala din Constanta


In duminica Vamesului si a Fariseului, IPS Teodosie va savarsi Sfanta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopala din Constanta

Duminica, 8 februarie, incepand cu ora 9.00, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va savarsi Sfanta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopala "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Constanta.

Este a 33-a duminica dupa Rusalii, a Vamesului si a Fariseului, cand Biserica Ortodoxa marcheaza inceputul Triodului. Triodul reprezinta perioada prepascala a anului liturgic, tine de la Duminica Vamesului si Fariseului si pana la Duminica Invierii, in total 10 saptamani. Slujbele Bisericii din acest timp liturgic scot in evidenta slujirea arhiereasca a Mantuitorului care a fost implinita prin Patimile si Jertfa Sa de pe Cruce.

Totodata credinciosul este indemnat  de Biserica sa se intoarca mai mult inspre viata sa interioara, duhovniceasca prin post, rugaciune, iertarea semenilor si constientizarea propriilor greseli.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Tomisului

.

06 Februarie 2009

Vizualizari: 609

Voteaza:

In duminica Vamesului si a Fariseului, IPS Teodosie va savarsi Sfanta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopala din Constanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE