Manastirea Colilia se afla in sarbatoare


Manastirea Colilia se afla in sarbatoare

 

Astazi, 21 noiembrie, cu ocazia serbarii hramului, I.P.S. Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfanta Liturghie la manastirea  Colilia.  Cunoscuta pentru reprezentarile de succes din arta fotografica precum si din cea cinematografica, manastirea este situata la 1km de localitatea Ramnicul de Jos (comuna Cogealac).

Locasul de cult este rodul straduintei maicii Rafaela, sprijinita atat de localnici, cat si de sponsori. Manifestarile religioase au inceput la ora 8.30 cu slujba de binecuvantare a lucrarilor de refacere si au continuat cu Sfanta Liturghie in cinstea Intrarii Maicii Domnului in Biserica.

 

Intre anii 1901-1934 etnicii germani au ridicat in satul Colilia, comuna Cogealac, judetul Constanta, una dintre cele mai frumoase biserici din Dobrogea. Dupa plecarea etnicilor germani, la sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial, lacasul de cult a fost preluat de Biserica Ortodoxa Romana, iar comunitatea germana a fost despagubita. In timpul comunismului, intre anii 1967-1968, prin asa - numita sistematizare rurala, odata cu satul Colilia, biserica a fost parasita. Zidurile laterale au ramas sa depene o istorie de mai bine de o suta de ani. Recent, Sfantul Sinod al BOR a aprobat infiintarea manastirii "Intrarea Maicii Domnului in Biserica", iar din vara acestui an au inceput lucrari de refacere a bisericii din Colelia. Maica stareta Rafaela nadajduieste ca in cel mai scurt timp sa repuna in circuitul turismului religios vechea biserica de la Colelia.

 

.

21 Noiembrie 2007

Vizualizari: 1281

Voteaza:

Manastirea Colilia se afla in sarbatoare 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE