Program Sf. Ap. Andrei

 

 

Cu ocazia sarbatoririi Sfantului Apostol Andrei, parintele crestinismului romanesc, Arhiepiscopia Tomisului organizeaza urmatoarele manifestari:

Pe 28 noiembrie, ora 11.00, in Sala Mare a Palatului Arhiepiscopal, va avea loc deschiderea colocviului international: Spiritualitatea bimilenara a poporului roman. Manifestarea se va incheia cu prezentarea unui film documentar despre Adamclisi si Pestera Sfantului Apostol Andrei realizat de Prof.

Univ. Dr. Mihail Diaconescu.


In data de 29 noiembrie, la ora 14.00, la Universitatea Ovidius va fi vernisata expozitia 1900 de ani de la cucerirea Daciei de catre Romani. Vor fi expuse obiecte originale de arta crestina descoperite in cetatea Adamclisi, precum si fotografii care "vorbesc" despre Dobrogea crestina. Dupa vernisaj, in Aula Magna a Univ. Ovidius, Prof. Univ. Dr. Manuela Cernat va primi titlul de Doctor Honoris Causa.


Pe 30 noiembrie, la ora 8.00, va avea loc tarnosirea (sfintirea) bisericii mari a manastirii Sfantul Apostol Andrei, urmata de Sfanta Liturghie la care participa mii de pelerini din intreaga tara care, anul acesta, vor avea ocazia sa se inchine moastelor celor cinci sfinti mucenici de la Adamclisi. Desi au fost descoperite inainte de revolutia din 1989 sfintele moaste au fost redate cultului abia anul acesta, ele fiind date in mod voit uitarii deaorece au fost descoperite sub altarul celei mai importante bazilici crestine din cetatea Adamclisi.


Manifestarile se vor incheia cu primul concert de colinde din acest an care va avea loc in ziua de 30 noiembrie, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta, incepand cu ora 18.00. Participa corale consacrate din Romania si din Republica Moldova.

.

27 Noiembrie 2006

Vizualizari: 2764

Voteaza:

Program Sf. Ap. Andrei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE