Punerea pietrei de temeliei a bisericii din Bugeac

Sambata, 27 iunie, la ora 8.30, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va pune piatra de temelie a bisericii „Sfantul Atanasie cel Mare” din localitatea Bugeac. Biserica va fi ridicata pe locul vechiului lacas de cult care a fost daramat deoarece nu mai prezenta siguranta. Actualmente, parintele Adrian Alois oficiaza slujbele religioase intr-o capela amenajata in Caminul cultural.

La slujba de punere a temeliei vor fi prezente autoritati locale si domnul Mircea Parfene, fiu al satului care va sprijini financiar constructia.



Numele satului provine de la cuvantul „bugeac” care, in limba turca, inseamna loc inalt. Initial satul era asezat cu 3-4 km mai spre vest, stramutarea avand loc, dupa spusele batranilor, in anul 1831, pe timpul ciumei lui Caragea Voda. Din biserica vechiului sat, construita din barne, batranii au adus o parte din catapeteasma, icoane expuse in noua biserica. In anul 1863 a fost finalizata constructia bisericii de zid, in forma de corabie, cu o turla.

Cu timpul, starea bisericii s-a deteriorat, astfel incat, acum, parintele va zidi o noua biserica pe locul vechii biserici.

 

.

26 Iunie 2009

Vizualizari: 462

Voteaza:

Punerea pietrei de temeliei a bisericii din Bugeac 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE