Sfanta Maria Magdalena

Maine, 22 iulie, in Biserica Ortodoxa este sarbatorita Sfanta Maria Magdalena. Aceasta este si ocrotitoarea manastirii din apropierea localitatii Cobadin.

Cu prilejul hramului, incepand cu ora 8.30, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfanta Liturghie la aceasta manastire.

Asezamantul monahal a luat fiinta in data de 1 mai 2006, sub pastorirea maicii starete Ambrozia Voicu, pentru ca trei luni mai tarziu, de primul hram al manastirii, Ierarhul Tomisului sa sfinteasca terenul pe care a fost inaltat paraclisul.

Pe data de 21 iulie 2007 a fost sfintit paraclisul, iar parintele Neculai Voicu, cel care vegheaza la buna desfasurare a lucrarilor, s-a ingrijit si de constructia chiliilor.

Maria Magdalena este una dintre ucenicele si mironositele care l-au urmat pe Hristos. Numele de Magdalena este legat de cetatea in care s-a nascut, Magdala din Galilea.

Intalnirea cu Hristos a facut ca viata ei sa cunoasca o schimbare radicala. A renuntat la trairea in pacat pentru a deveni urmatoare a lui Hristos si astfel s-a alaturat femeilor mironosite. Tot Maria Magdalena este acea femeie pacatoasa care a uns picioarele Mantuitorului cu mir de mare pret. Conform Evangheliilor, tot ea ii este alaturi in momentul Rastignirii, dar este si prima careia ingerul ii vesteste Invierea si are un dialog cu Hristos cel Inviat.

Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Tomisului

.

21 Iulie 2009

Vizualizari: 426

Voteaza:

Sfanta Maria Magdalena 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE