Sfintirea Cimitirului International de Onoare Mircea cel Batran

 

Sambata, 3 noiembrie, la ora 12.00, in localitatea Mircea Voda, jud. Constanta, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, va oficia slujba de sfintire a Cimitirului International de Onoare "Mircea cel Batran". Aici sunt inhumati peste 5000 de militari romani, dar si de alte nationalitati: rusi, germani, bulgari, austrieci si evrei, eroi care si-au dat viata pe campurile de lupta din Dobrogea.

 

Ansamblul a fost reabilitat cu ajutorul financiar al Oficiului National pentru Cultul Eroilor, Prefectura, Consiliul Judetean Constanta, Arhiepiscopia Tomisului si Primaria Mircea Voda.

 

Societatea "Mormintele eroilor cazuti in razboi" si-a propus, in 1926, sa realizeze un cimitir de onoare in localitatea Mircea Voda, judetul Constanta. Terenul a fost sfintit pe data de 10 ianuarie 1926, de catre PS Lt. Episcop Gherontie al Constantei, prilej cu care a fost pusa piatra fundamentala a monumentului comemorativ, construit din fondurile stranse din initiativa unui comitet local sub presedintia lui C. Stefanovici. Pana in 1930 s-au finalizat zidul de beton al cimitirului, capela militara si crucile. In 1932 au fost realizate pictura capelei si o locuinta pentru trei calugari care au fost numiti de episcop "pentru paza si intretinerea cimitirului si capelei si pentru slujirea acesteia". Toate cele enumerate au fost infaptuite cu sprijinul Armatei.

02 Noiembrie 2007

Vizualizari: 1060

Voteaza:

Sfintirea Cimitirului International de Onoare Mircea cel Batran 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.RETELE SOCIALE