Slujba arhiereasca la tarnosirea Catedralei din Arad


La invitatia Preasfintitului Timotei, Episcopul Aradului, Ienopolei, Halmagiului si Hunedoarei, sambata, 6 decembrie, orele 9.00, Inaltpreasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sluji, alaturi de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si alti membrii ai Sfantului Sinod, slujba de tarnosire (sfintire mare) a Catedralei Episcopale "Sfanta Treime" din Arad.

Situata in centrul municipiului Arad, piatra de temelie a noii catedrale episcopale a fost pusa de Preasfintitul Timotei Seviciu, Episcopul Aradului, Ienopolei, Halmagiului si Hunedoarei la 24 noiembrie 1991. Catedrala are o capacitate de peste 2000 de persoane, zidita in mare parte din donatiile credinciosilor din tara si strainatate, la care s-au adaugat fonduri alocate de la bugetul de stat si de la cel local.

In anul 2003 au fost instalate cele cinci clopote turnate la fabrica Grass Mayer din Innsbruck, Austria.

Iconostasul este opera sculptorilor aradeni de la fosta intreprindere de mobila Arad (Imar), iar candelabrele, sfintele vase si celelalte obiecte de cult de pe Sfanta Masa au fost aduse din Grecia de catre credinciosi jertfelnici. In noua catedrala episcopala vor fi aduse particele din cinstitele moaste ale Sfantului Ioan Gura de Aur, primite in dar din partea Bisericii Romano-Catolice si asezate intr-o racla din argint confectionata la Monetaria Statului.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Tomisului

.

05 Decembrie 2008

Vizualizari: 700

Voteaza:

Slujba arhiereasca la tarnosirea Catedralei din Arad 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE