Colinde si datini de Craciun in Arhiepiscopia Ramnicului

Ca in fiecare an, cu prilejul Sfintelor Sarbatori ale Nasterii Domnului, la initiativa Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Ramnicului si cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului organizeaza o serie de concerte de colinde pentru credinciosii valceni.

Pe langa aceste concerte, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului, in Sala de festivitati a Complexului Spiritual-Cultural Antim Ivireanul, vor avea loc si doua manifestari cultural-religioase realizate in colaborare cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Valorificarea Culturii Traditionale Valcea.

Programul acestor manifestari este urmatorul:

- vineri, 16 decembrie, de la orele 15.00, in Complexul Spiritual-Religios "Sfantul Antim Ivireanul” va avea loc Festivalul de datini si obiceiuri de Craciun „Din Mosi-Stramosi”, ediția a XIV-a, in cadrul caruia isi vor da concursul grupuri de colindatori din principalele zone folclorice ale tarii și din judetul Valcea. Evenimentul va fi deschis de Colocviul "Sacru si profan in folclorul obiceiurilor de iarna".

Manifestarea cultural-religioasa este organizata de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea si Consiliul Judetean Valcea, sub patronajul Arhiepiscopiei Ramnicului.

- sambata, 17 decembrie, de la orele 18.00, in Catedrala Arhiepiscopala "Sfantul Ierarh Nicolae” din Ramnicu Valcea, Corala "Sf. Antim Ivireanul" condusa de Prof. Marian Cristi Stroe, va sustine traditionalul concert de colinde.

- duminica, 18 decembrie, de la orele 18,00, la Sala Sindicatelor din Ramnicu Valcea va avea loc Concertul de colinde "Colindatori la usa sufletului dumneavoastra" in cadrul caruia vor concerta Corala "Canticum" a Seminarului Teologic Liceal "Sfantul Nicolae" din Rm.Valcea; Corala "Sfantul Antim Ivireanul" a Catedralei Arhiepiscopale din Rm.Valcea; Corala "Carmina Coziae" a Liceului de Arta din Rm.Valcea; Corurile Manastirilor Cozia, Govora, Ostrov, Dintr-un Lemn si Bistrita Olteana; Scoala Waldorf din Rm.Valcea, Ansamblul folcloric "Dor" din Babeni si Grupul "Lotrenii" din Brezoi.

- Ultima seara de colinde va fi vineri, 23 decembrie, cand la Biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Ramnicu Valcea, de la orele 18.00, corala bisericii va sustine un Concert de colinde intitulat "Vine, vine Mos Craciun" inchinat Nasterii Domnului. In deschidere va canta Corala "Sfantul Ierarh Calinic" a Protopopiatului Ramnicu-Valcea.

Si de aceasta data, Arhiepiscopia Ramnicului va invita la aceste seri minunate de Craciun pe toti iubitorii de colinde, traditie si spiritualitate romaneasca. Concertele se vor bucura de prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului si a Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului.

Intrarea va fi libera.

Sursa: arhiram.ro

.

16 Decembrie 2011

Vizualizari: 909

Voteaza:

Colinde si datini de Craciun in Arhiepiscopia Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE